Connect with us

Amerika

TRAMP PISAO LIDERIMA ČIKAGA I ILINOISA: Nasilje uništava GRAD, učinite nešto ili mi dozvolite da vam pomognem

Published

on

Tramp je za Čikago juče rekao da je gori od Avganistana i da njegovi građani zaslužuju bolje

Pošto je 31. maja u Čikagu zabeležen rekordan broj ubistava, čak 18 u roku od 24 sata, što je najcrnji bilans u poslednjih 60 godina, predsednik SAD Donald Tramp zvaničnicima države Ilinois i njegove prestonice ponudio pomoć.

Tramp je poslao pismo gradonačelnici Lori Lajtfut i guverneru J.B. Pritzker, u kom im nudi pomoć da Čikago ponovo učini bezbednim gradom za život.

“Vaš nedostatak vođstva o ovom važnom pitanju nastavlja da negativno utiče na ljude kojima ste se zakleli da ćete ih štititi… Spreman sam da se izborim sa izazovima. Ako ste vi spremni da stavite članstvo u partiji na stranu, zajedno možemo da oživimo problematična naselja u Čikagu”, napisao je Tramp u pismu adresiranom na dvoje demokrata i to dan nakon što je Čikago nazvao “gorim od Avganistana”.

Da bi to uradili, dodao je, potrebno je da dvoje lidera uspostave zakon i red.

Tramp je ponudio pomoć članova svog kabineta, naglašavajući da njegova administracija pozdravlja rad sa gradonačelnicom i guvernerom po pitanju preporuka dvostranačke politike sa ciljem da se poboljšaju rad policije i bezbednosno stanje.

Ljudi iz Čikaga zaslužuju bolje” , zaključio je Tramp.

IZVOR: dailymail/Serbian Times FOTO: Printscreen

Advertisement