Connect with us

Amerika

FEJSBUK IZGUBIO SPONZORE ZBOG BLACK LIVES MATTER: Cukerberg objavio snimke zapaljenih policijskih kola pa se izvinjavao (VIDEO)

Published

on

Mark Cukerberg u petak je obećao konkretniju akciju u borbi protiv govora mržnje a u skladu sa tim i novu politiku koja uključuje stroža ograničenja oglašavanja i oznake za štetne postove javnih osoba, pre svega političara

Osnivač Fejsbuka Mark Cukerberg izgubio je velike sponzore, poput Koka-Kole i Unilevera, dan pošto je te platforma stavila upozorenje “o nasilnom grafičkom sadržaju” na video u kome se pojavljuje suosnivač pokreta “Black lives matter”, te demokrate Nensi Pelosi, Džoa Bajdena i Aleksandrija Okasio Kortez i policjski auto u plamenu.

Mark Cukerberg u petak je obećao konkretniju akciju u borbi protiv govora mržnje a u skladu sa tim i novu politiku koja uključuje stroža ograničenja oglašavanja i oznake za štetne postove javnih osoba, pre svega političara.

Međutim, to nije bilo dovoljno da ga kompanije ne napuste, a samim tim deonice Fejsbuka padnu za neverovatnih 56 milijardi dolara.

An update from our company town hall.

An update from our company town hall.

Geplaatst door Mark Zuckerberg op Vrijdag 26 juni 2020

Ovaj pad akcija naneo je snažan udarac od 7,2 milijarde dolara Cukerbergovom ličnom bogatstvu, svrgnuvši ga sa trećeg na četvrto mesto na Blumbergovom indeksu milijardera.

Koka-Kola je najavila 30-dnevnu obustavu reklamiranja na društvenim medijima u sklopu kampanje protiv rasizma na društvenim mrežama, a Unilever, jedan od najvećih svetskih oglašivača, saopštio je da ove godine neće više plaćati reklame Fejsbuku.

IZVOR: Dailymail/Serbian Times FOTO:

Advertisement