Chicago
81°
Sunny
6:46 am6:34 pm CDT
Feels like: 82°F
Wind: 7mph ESE
Humidity: 56%
Pressure: 30.17"Hg
UV index: 2
SunMonTue
79/61°F
81/63°F
81/68°F

Published 3 years ago

By Sanja Ilić

FEJSBUK IZGUBIO SPONZORE ZBOG BLACK LIVES MATTER: Cukerberg objavio snimke zapaljenih policijskih kola pa se izvinjavao (VIDEO)

Mark Cukerberg u petak je obećao konkretniju akciju u borbi protiv govora mržnje a u skladu sa tim i novu politiku koja uključuje stroža ograničenja oglašavanja i oznake za štetne postove javnih osoba, pre svega političara

Osnivač Fejsbuka Mark Cukerberg izgubio je velike sponzore, poput Koka-Kole i Unilevera, dan pošto je te platforma stavila upozorenje “o nasilnom grafičkom sadržaju” na video u kome se pojavljuje suosnivač pokreta “Black lives matter”, te demokrate Nensi Pelosi, Džoa Bajdena i Aleksandrija Okasio Kortez i policjski auto u plamenu.

Mark Cukerberg u petak je obećao konkretniju akciju u borbi protiv govora mržnje a u skladu sa tim i novu politiku koja uključuje stroža ograničenja oglašavanja i oznake za štetne postove javnih osoba, pre svega političara.

Međutim, to nije bilo dovoljno da ga kompanije ne napuste, a samim tim deonice Fejsbuka padnu za neverovatnih 56 milijardi dolara.

https://www.facebook.com/zuck/videos/10112048862145471/

Ovaj pad akcija naneo je snažan udarac od 7,2 milijarde dolara Cukerbergovom ličnom bogatstvu, svrgnuvši ga sa trećeg na četvrto mesto na Blumbergovom indeksu milijardera.

Koka-Kola je najavila 30-dnevnu obustavu reklamiranja na društvenim medijima u sklopu kampanje protiv rasizma na društvenim mrežama, a Unilever, jedan od najvećih svetskih oglašivača, saopštio je da ove godine neće više plaćati reklame Fejsbuku.

IZVOR: Dailymail/Serbian Times FOTO:

YOU MAY LIKE