Connect with us

Amerika

TRAMP ISMEJAO BAJDENA: Kandidat demokrata držao miting pred praznom salom (FOTO)

Published

on

Tramp je podelio fotografiju demokrate koji drži govor u, naizgled, praznoj sali, uz komentar da na mitingu podrške bivšeg potpredsednika Amerike vlada “nulto oduševljenje”

Uoči prvog predizbornog skupa predsednika SAD Donalda Trampa od izbijanja koronavirusa koji je u martu paralisao Ameriku, koji se danas održava u Talsi u Oklahomi, kandidat republikanaca stigao je i da “pecne” pretendenta na predsedničko mesto Džoa Bajdena na Tviteru.

“Donald Tviti”, kako je u ranijim okršajima na društvenim mrežama Bajden nazivao Trampa, u poslednjem tvitu osvrnuo se na njegov okupljanja u rodnoj Pensilvaniji.

Tramp je podelio fotografiju demokrate koji drži govor u, naizgled, praznoj sali, uz komentar da na mitingu podrške bivšeg potpredsednika Amerike vlada “nulto oduševljenje“.

Organozatori Bajdenove kampanje naglasili su da je na skupu sprvedena mera socijalnog distanciranja, te da su prisutni sedeli odvojeno jedni od drugih.

Bajden je brzo reagovao na Trampov tvit, kritikujući predsednika zbog njegovog odgovora na kovid19 i pozvao ga da provodi manje vremena na Tviteru.

„Neuspeh Donalda Trampa da se bori protiv koronavirusa istom energijom i fokusom koji koristi da bi napao svoje protivnike na Tviteru, koštao nas je života“, napisao je Bajden.

Tramp, sa druge strane smatra da Bajden izbegava okupljanja zato što nema veliku podršku kao on, te da bi njegovi javni nastupi u predizbornoj kampanji mogli više da mu škode nego koriste.

TRAMP ĆE GOVORITI U DVA NAVRATA: Obratiće se svojim pristalicama u sali i ispred nje

Iz štaba republikanaca, u čijem “vlasništvu” su i savezna država Oklahoma, a i grad Talsa, jedan od retkih kojim upravlja republikanski gradonačelnik, saopštili su da očekaju 19.000 pristalica.

Ovo su kritičari iskoristili kao argument za napad, jer nošenje maski u zatvorenoj sali neće biti obavezno iako je evidenatan rast broja zaraženih posle otvaranja države, odnosno njenog ulaska u treću fazu otvaranja.

Očekujući nemire, američki predsednik Donald Tramp u petak je izdao oštro upozorenje demonstrantima, a gradonačelnik GT Bajnum uveo je delomične policijske sate u području oko dvorane.

“Svi demonstranti, anarhisti, agitatori, pljačkaši i propalice koji ste se zaputili u Oklahomu, molim vas shvatite da nećete biti tretirani kao u Njujorku, Sijetlu ili Mineapolisu. Biće to drugačiji scenario!”, poručio je Tramp na Tviteru dan uoči subotnjeg skupa.

Pored Oklahome, najavljeno je da će Donald Tramp u narednim nedeljama posetiti Floridu, Severnu Karolinu i Arizonu. Sve ove države važe za tzv. battelgorund states (države u kojima će se voditi velika borba za svaki glas između dva kandidata i čiji ishod može biti ključan za konačan rezultat čitavih novembarskih izbora), tako da je jasno zašto je Tramp odabrao da prvo poseti baš njih.

IZVOR: Dailymail/Serbian Times FOTO: Printscreen

Advertisement