Chicago
12°
Sunny
7:03 am5:04 pm CST
Feels like: 0°F
Wind: 9mph W
Humidity: 43%
Pressure: 30.42"Hg
UV index: 0
WedThuFri
27/19°F
30/3°F
10/9°F

Published 10:47

By Sanja Ilić

OVO JE PRAVA PROFESORKA: Razredna okupila generaciju koju je pre 40 godina izvela na pravi put (FOTO)

Rečenicu profesorke Rade – da je bez obzira na škole i fakultete koje čovek završi, najvažniji čist obraz, pamte učenici Ekonomske škole u Leskovcu

Generacija Ekonomske škole u Leskovcu koja je maturirala pre 40 godina godišnjicu mature obeležila je zajedno sa svojom profesorkom srpskog jezika i razrednom devedesetrogodišnjom Radmilom Popović.

Profesorka Rada i danas je visprena i vedra. Poštovana je i voljena od svojih nekadašnjih učenika jer im se nesebično davala i učila ih redu, radu i disicplini i da pre svega budu pošteni, piše RTS.

Svakodnevna slika u stanu devedesetrogodišnje profesorke srpskog jezika. Učenici leskovačke Ekonomske škole je ne zaboravljaju. Obilaze je i evociraju s njom uspomene. U sedam decenija dugom braku profesorka Rada decu nije imala.

LJUBAV KOJA TRAJE: Profesorka Rada nije imala svoju decu

Svi đaci, to su moja deca. Moji đaci koji su sada uspešni očevi, dede oni će shvatiti da je njihova profesorka bila puna ljubavi prema njima – rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti za RTS.

Zbog majčinskog odnosa koji su osećali generacija koja je maturirala pre 40 godina – profesorku je dočekala aplauzom. Kratak čas i obraćanje u dvorištu škole. Učenici četvrtog pet kojima je bila razredna u majcama plave i crvene boje da se i danas zna da su iz Radinog odeljenja.

– Naš ponos i dika, naš vođa koja 43 đaka od prvog do četvrtog razreda dovela do mature – rekla je Ljiljana Jovanović, maturantkinja Ekonomske škole generacija 1980. godine.

– U duši romantičar koja je svima kojima je predavala prenela taj romantizam i optimizam – ističe za RTS maturant Ekonomske škole iz generacije 1980. godine Ratomir Nikolić.

NAUČILA IH NAJVAŽNIJE U ŽIVOTU: Čast i poštenje najvažnija lekcija kojoj je učila geneacije

Vreme je danas drugačije nego pre 4 decenije. Tehnološki napredak doneo je mnogo novina, ali prave vrednosti u školi moraju da se čuvaju, a srpski jezik da se neguje, poručila je profesorka Popović.

Obrazovanje to je ono što ostane nakon što zaboravite sve što ste učili u školi. Ovu rečenicu Alberta Ajnštajna najbolje osećaju učenici kojima je predavala Radmila Popović.

A rečenicu profesorke Rade – da je bez obzira na škole i fakultete koje čovek završi, najvažniji čist obraz, pamte učenici Ekonomske škole u Leskovcu.

IZVOR: RTS FOTO: Printscreen

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!