Chicago
64°
Mostly Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 83%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 years ago

By admin

TRAMP BEZ DLAKE NA JEZIKU: Putin povukao genijalan potez, ali to se ne bi desilo da sam ja na vlasti!

Bivši američki predsednik Donald Tramp dva dana pošto je kriza oko Ukrajine eskalirala, potrudio se za medijsku bombu. Dok njegov naslednik preti Rusiji, Tramp je otvoreno pohvalio plan invazije Vladimira Putina i nazvao ga “genijalnim”, a ruskog predsednika “veoma pametnim” i to samo nekoliko sati pošto je dao izjavu da Rusija ne bi nikada napala Ukrajinu, da je sve ostalo pod njegovom kontrolom.

U razgovoru sa konzervativnim podkasterom Bakom Sekstonom, bivši predsednik je rekao:

“Ušao sam juče i tamo je bio televizijski ekran, i rekao sam: ‘Ovo je genije'”, prisetio se Tramp.

“Putin proglašava veliki deo Ukrajine, da više nije deo Ukrajine – Putin ga proglašava nezavisnim. Oh, to je divno”, dodao je bivši predsednik, prenosi Dejli Mejl.

“Rekao sam: ‘Koliko je to pametno?'”, nastavio je bivši predsednik SAD.

“I on će ući i biti mirotvorac. To je najjača mirovna snaga… To bismo mogli da iskoristimo na našoj južnoj granici. To je najjača mirovna snaga koju sam ikada video. Bilo je više vojnih tenkova nego što sam ikada video. Oni će sačuvati mir i red”, rekao je.

“Ne, ali razmisli o tome. Evo tipa koji je veoma pametan. Poznajem ga veoma dobro. Vrlo, vrlo, vrlo dobro. Da sam bio na funkciji, čak ni zamislivo, ovo se nikada ne bi dogodilo”, tvrdi Tramp.

“Ali evo jednog tipa koji kaže: ‘Znate, proglasiću veliki deo Ukrajine nezavisnim’, upotrebio je reč ‘nezavisna’ i ‘mi ćemo izaći i ući ćemo unutra, a mi ćemo pomoći u očuvanju mira’. Morate reći da je to prilično pametno. I znate kakav je bio odgovor Bajdena? Nije bilo odgovora. Zato što nisu imali. Ne, veoma je tužno. Jako tužno”, zaključio je Tramp.

Tramp je takođe nazvao predsednika Bajdena “čovekom koji nema pojma šta radi”.

Ranije u utorak Tramp je tvrdio da Vladimir Putin nikada ne bi izvršio invaziju na Ukrajinu da je i dalje predsednik, i rekao da je Rusija postala „veoma veoma bogata” pod predsednikom Bajdenom.

“Ako se sa njim pravilno postupa, nije bilo apsolutno nikakvog razloga da se situacija koja se trenutno dešava u Ukrajini uopšte i dogodi”, smatra Tramp.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times / Kurir
Foto: Printscreen YouTube / 60 Minutes, Fox News

YOU MAY LIKE