Connect with us

Srbija

TOPLIČKI PONOS ČETVRTI NA SVETSKOM TROFEJU HARMONIKAŠA: Nikola (8) uspeo da sakupi novac za takmičenje u Portugalu i da pobedi starije od sebe

Published

on

Ovaj nadareni osmogodišnjak na internacionalnom nadmetanju bio je jedini predstavnik Srbije, osvojivši četvrto mesto u takmičenju desetogodišnjaka

Harmonikaš Nikola Kričak (8) iz Trbunja kod Blaca, ne samo da je sakupio novac kako bi mogao da otputuje na Svetski trofej u Portugalu, već se iz grada Loule vratio sa nagradom.

Ovaj nadareni osmogodišnjak na internacionalnom nadmetanju bio je jedini predstavnik Srbije, osvojivši četvrto mesto u takmičenju desetogodišnjaka.

Takmičenje se održavalo od 3. do 10. novembra, a maleni vunderkind i ponos topličkog kraja, kako ga zovu meštani Blaca, do samog odlaska u Portugal nije znao da li će uspeti da sakupi neophodni novac.

Nikola je učenik muzičke škole “Kornelije Stanković” u Prokuplju, isturenog odeljenja u Blacu. Učenik je u  klasi profesora Dušana Markovića i do sada je više puta osvajao prva mesta na značajnim festivalima. Učenik je i osnovne škole “Stojan Novaković” – Blace, isturenog odeljenja u selu Trbunju.

TEKST: Topličke vesti FOTO: Topličke vesti

Advertisement