Connect with us

događaji

PRVI PUT U ISTORIJI OKSFORDA: Beogradski studenti prava osvojili prvo mesto na elitnom debatnom turniru

Published

on

Naš tim je u finalu debatovao protiv timova sa Univerziteta Harvard (SAD), LSE Univerziteta (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Univerziteta Hart House (Kanada) i prvi put u istoriji ovog turnira se desilo da ga osvoji tim koji nije sa engleskog govornog područja

Naši studenti Miloš Marjanović i Janko Đorđević sa Pravnog fakulteta u Beogradu osvojili su prvo mesto u otvorenoj, glavnoj kategoriji na prestižnom debatnom turniru na Oksfordu, čime su ostvarili najbolji uspeh u njegovoj istoriji.

Kako je saopštila organizacija “Otvorena komunikacija”, ove godine na turniru je učestvovalo preko 250 studenata iz celog sveta a prvi put u istoriji ovog turnira se desilo da finale osvoji tim koji nije sa engleskog govornog područja.

Debatni turnir na Univerzitetu Oksford, jedan je od najprestižnijih i najstarijih debatnih turnira i koji se održava već više od 50 godina.

U otvorenoj kategoriji pretežno se takmiče studenti kojima je engleski maternji jezik.

Naš tim je u finalu debatovao protiv timova sa Univerziteta Harvard (SAD), LSE Univerziteta (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Univerziteta Hart House (Kanada).

Miloš Marjanović je takođe proglašen za najboljeg govornika turnira, dok je Janko Đorđević osvojio 6. najbolje govorničko mesto.

Na ovogodišnjem Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu, koje će se održati krajem decembra na Tajlandu, Miloš i Janko će predstavljati Univerzitet u Beogradu.

TEKST: Danas/Serbian Times FOTO: Otvorena komunikacija

Advertisement