Connect with us

Dijaspora

TESLA KAO NEISCRPNA INSPIRACIJA: Izložba mladog srpskog slikara u Hjustonu!

Published

on

Srpski slikar Marko Tomić, koji živi i radi u Americi, održaće samostalnu izložbu “Mozak je zemlja i telo je koren” čije je otvaranje zakazano za petak, 30. aprila u Hjustonu!

Marko Tomić je rođen u Beogradu 1984. godine, a u Sjedinjene Države doselio se 2007. godine kao internacionalni student ekonomije. Prvobitno je došao u Ameriku kako bi napravio karijeru kao trgovac na berzi na Wall Street-u, međutim 2009. godine dok je živeo u Majamiju, njegov život je krenuo drugim putem i otkrio je svoj pravi poziv i posvetio se tome da postane slikar i vajar, odnosno umetnik.

Marko živi svoju umetnost, a razvio je i svoju filozofiju i umetnički stil koje naziva “konektivizam”. Sa preko 1.100 prodatih slika, razvila se i njegova umetnička misija davanja doprinosa uspostavljanje ljudske veze sa nevidljivom, nematerijalnom i prožimajućom energijom kroz umetnička dela.

“Slikam nevidljive i nedodirljive čestice, kao čitav novi svet. Кada počnem sa praznim platnom, one mi manifestuju apstraktnu energiju u oblicima i bojama, slikam ono što vidim, ali tamo nema ničega. Nazvao sam ovu metodu i umetnički stil konektivizam. Povezujem ono što vidim u tom trenutku, šro je nevidljivo, ali uvek prisutno, dovodeći i kanališući ljudske veze sa nematerijalnom i sveprožimajućom energijom kroz moje slike”, kaže Tomić o svom radu.

Marko Tomić izlagao je svoje radove na brojnim izložbama u SAD, Evropi i Srbiji. Više o umetniku možete saznati OVDE.

U njima kao da su se sabrale sve vrline ovog sveta – vera, autentičnost, umetnost, sport… Podsećaju nas sve kakvi bismo trebali da budemo i pokazuju da je to moguće i u današnje vreme. 🙏

Posted by Serbian Times on Tuesday, April 27, 2021

Izvor: Serbian Times
Foto: Privatna Arhiva

Advertisement