Connect with us

Amerika

SPORTISTI PATE ZBOG MASKI: Atletičarka oborila rekord, pa se srušila tri metra posle finiš linije!

Published

on

Nakon što se Megi Vilijams iz srednje škole Samit u Bendu u državi Oregon srušila na finiš liniji tokom trke na 800 metara, javnost je sve ogorčenija zbog obaveznog nošenja maski za sportiste – čak i za trkače poput Vilijams, koji se takmiče na otvorenom.

Njen trener Dejv Turnbul rekao je da je Vilijams, sa maskom na sebi, pretrpela “totalni pad kiseonika”, prenose lokalni mediji. Atletičarka je pala tri metra stidljivo od cilja i prema iskazima svedoka, bila je potpuno van svesti.

“Radim ovo 31 godinu, nikada nisam video da je neko potpuno izgubio svest”, rekao je Turnbul i dodao: “Nikad to nisam video na način na koji se to dogodilo sa Megi”.

Osim činjenice da je Vilijams oborila školski rekord, zadržana je i zbog mogućeg potresa mozga.

Кontinuirana kampanja za ukidanje ili zanemarivanje klasika znak je duhovnog i moralnog propadanja i duboke intelektualne ograničenosti u američkoj kulturi, smatra profesor sa Univerziteta Harvard!

Posted by Serbian Times on Saturday, April 24, 2021

“Zabrinut sam zbog pravila o nošenju maske. Zbog toga sam zabrinut i rekao sam to na početku sezone. Imate dete koje trči 800 metara sa maskom, to je zapravo opasno. Ne dobijaju kiseonik koji im je potreban. Ovo pravilo treba da se promeni”, rekao je Turnbul.

Trener je dodao “na nesreću u Oregonu moramo slediti zdravstvenu upravu Oregona] (OHA), a ona nije razumna. Voleo bih da ti ljudi izađu i pretrče 800 metara sa maskom na licu”.

Nakon incidenta, OHA je saopštila da više neće zahtevati od srednjoškolskih sportista da nose maske tokom nekontaktnih sportova na otvorenom, preneli su lokalni mediji.

“Ovo je veliki korak u dobrom pravcu. Ne želimo da vidimo još slučajeva kao što je Megi Vilijams ma stazi”, prokomentarisao je Turnbul nakon objave vesti.

Ipak, država nije odustala od obavezne maske za sportiste koji se takmiče bez mogućnosti fizičke distance.

Posle 10 dana pauze, američki #CDC je ipak odobrio upotrebu kontroverzne vakcine #Johnson&Johnson!

Posted by Serbian Times on Saturday, April 24, 2021

Izvor: The Blaze
Foto: Pexels

Advertisement