Connect with us

Balkan

ZBOG VREĐANJA SRBA NA INSTAGRAMU: Crnogorac osuđen na godinu dana zatvora!

Published

on

Aleksandar Jovanović iz Nikšića, osuđen je danas u Višem sudu u Podgorici na godinu zatvora, zbog izvršenja krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje.

Prvostepenu presudu izrekla je sudija Vesna Kovačević.

Okrivljeni Jovanović je, kako je navedeno u optužnom predlogu, na svom instragram profilu 26. avgusta 2020. godine u Risnu, podsticao na mržnju protiv pripadnika srpske nacionalnosti i javno vređao Srbe: “Srbe na vrbe”; “Ubij zakolji da Srbin ne postoji”.

Petar Liješević, crnogorski bokser, vratio se u Crnu Goru kao vicešampion sveta, a njegov doček izazvao je poldemike u javnosti!

Posted by Serbian Times on Sunday, April 25, 2021

Sudija je u obrazloženju presude rekla da je olakašavajuće prilikom odmeravanja kazne, jer je okrivljeni izrazio kajanje.

“Otežavajuće je to što je više puta osuđivan, za prodaju droge na tri i po godine zatvora, napad na službeno lice, ugrožavanje sigurnosti i ugrožavanje javnog saobraćaja. Sud je cenio i trenutnu situaciju u društvu i državi, pa je izrekao kaznu od godinu zatvora. Sud ne može da prihvati da niste bili svesni svog dela”, rekla je sudija.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Vijesti
Foto: Pexels

Advertisement