Connect with us

sport

TEŠKI DANI ZA MONIKU SELEŠ: Ova bolest nema granice, muči me još od detinjstva…

Published

on

Nekada prva teniserka sveta Monika Seleš, kojoj je kao devojčici blistavu karijeru prekinuo psihopata Ginter Parhe, navijač njene glavne konkurentkinje Štefi Graf, priznala je da je narušenog zdravlja.

“Problem s anksioznošću imam još od detinjstva. Srećna sam što sam na vreme dobila pomoć, ali se i dalje mučim kada se osećam pod stresom i izolovano. Anksioznost nema granice i svi mi, koji imamo taj problem se osećamo drugačije”, rekla je Monika u video snimku povodom Nedelje svetske borbe protiv mentalnih bolesti.

Podsetimo, Monika je kobne 1993. godine, kada je imala samo 20 godina, na turniru nožem ubo Ginter Parhe, poremećenog navijača Štefi Graf.

OD TOG DANE JE SVE KRENULO NAOPAKO: Napad navijača Štefi Graf na Moniku Seleš

Posle pretrpljene velike traume u Hamburgu, Selešova se vratila tenisu posle dve godine, ali više nikada nije bila na istom nivou kao pre.

“Pokušavam da sjedinim bilo koju formu kretanja u moju dnevnu rutinu. Trčanje, plesanje i moje omiljeno – šetnja psa. Uživam da pričam s prijateljima i oni mi zaista pomažu da prođem kroz neke veoma teške periode u životu”, otkrila je Monika i dala savet svima koji muče istu muku:

“Ako ste roditelj ili tinejdžer koji se muči tokom ove krize, molim vas znajte da niste sami”, poruka je Monike Seleš.

Izvor: Kurir.rs Foto: Youtube

Advertisement