Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 7mph E
Humidity: 65%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 3
SatSunMon
75/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

SREĆA POKUCALA NA VRATA PORODICE GEŠTAMOV: Majka ih je ostavila sa bolesnim ocem, a sada im se ispunila najveća želja!

Tugu i bol u kući porodice Geštamov iz Kuse Vrane kod Pirota, zamenila je dečja sreća i radost, a oni sada pod sigurnim krovom, baš onako kako dolikuje, sa trpezom na stolu slave svoju krsnu slavu.

Malo je onih koje nije rastužila teška životna priča šestočlane porodice Geštamov koja je u totalnoj nemaštini jedva preživljavala.

U njihovom okruženju nema komšija, prva prodavnica im je na čak 12 kilometara, ali za nju Miloš (11), Marija (10) i maleni Drago, nisu imali novca da bi je i posećivali.

-Majka ih je ostavila i otišla, a oni su ostali sa nepokretnim ocem, bolesnom bakom i dekom, spavaju na raspadnutim krevetima – ispričala je humanitarka Tamara Misirlić koja je i pokrenula akciju za ovu decu.

Oronula kuća u kojoj su živeli samo što se nije srušila. Plafon ulegao i bilo je pitanje dana na koga će se obrušiti, memla na zidovima, a po prostorijama stare i pocepane stvari. O igračkama, pa makar i onim istrošenim, ovi mališani mogli su samo da maštaju.

Stomaci su im više prazni nego siti, a jedna izjava posebno je potresna:

-Vodu točimo sa česme. Kad je zaleđena uzimamo iz reke, ugrejemo na vatri i onda se kupamo – pričao je Miloš (11) kome je jedina želja bila da dobije svoju sobu.

Tu želju ispunila mu je Tamara sa svojim prijateljima opštinom Dimitrovgrad, udruženjina “Veruj, život je lep” i “Podeli radost”, kao i mnogim pojedincima koji su doprineli njihovom lepšem životu.

Dok otvara vrata da pokaže svoj novi dom Miloš ne skida osmeh sa lica. On i brat su dobili novu, plavu, sobu, sa novim ležajevima i podovima, a sestra Marija prelepu roze. Tu je i novi nameštaj, trpezarija, posuđe, kuhinja, a dok se ovaj vedo snimao donatori su iz kombija iznosili još opreme za kuću.

Uz sve to posebno raduje slika upravo pečenih punjenih paprika i šerpe na smederevcu pune hrane. Nema sumnje da su Geštamovi useljenje proslavili sa punom trpezom.

A ukoliko ima još vas koji mališanima želite još da pomognete to možete učiniti na sledeće načine:

RAČUN ZA DONACIJE: 200-3453980101008-90 Primalac: Fondacija “Tamara Misirlić” Svrha uplate: Pomoć porodici Geštamov

Devizni: RS35200345398010198860 SWIFT/BIC: SBPORSBG PayPal: fondacijatamaram@gmail.com

SMS: 1 na 5800 (Cena poruke 200 dinara)

PROČITAJTE VIŠE:

HEROJ PRIJEPOLJSKIH MALIŠANA: Zasukao rukave i sam napravio jedino kupalište u gradu! (FOTO)

SVI SU MISLILI DA JE LUD: Nikola na Fruškoj gori napravio kuću za koju ne plaća račune, a sve je na dugme! (VIDEO)

RAJSKA OAZA NA OBALI DRINE: Splavarska pećina podseća na prizor iz bajke i idealna je za bekstvo u hlad! (FOTO)

Izvor: Telegraf
Foto: Fondacija “Tamara Misirlić”

YOU MAY LIKE