Chicago
73°
Mostly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 7mph E
Humidity: 66%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
SatSunMon
73/59°F
70/63°F
70/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

VELIKI USPEH SRPSKE ATLETIČARKE: Ivana Ilić oborila nacionalni rekord star 24 godine!

Evropsko atletsko prvenstvo za takmičare do 23 godine održava se od 13. do 16. jula u gradu Espo koji se nalazi nedaleko od Helskinkija.

Naša reprezentacija broji 12 članova i to: Ivanu Ilić i Katarinu Vretu 100 m, Tamara Milutinović 200 m, Dragana Macanović 400 m prepone, Marija Bukvić skok udalj, Mirjana Dasović bacanje kugle, Milica Poznanović bacanje diska, Ivana Djurić bacanje koplja, Bogdan Vidojković 110 m prepone, Nikola Mujanović i Emir Rovčanin skok uvis, Dino Tumbul bacanje kugle.

Prvog dana takmičenja Ivana Ilić uspela je da postavi novi nacionalni rekord za mladje seniorke, u kvalifikacijama trke na 100 m, kada je ovu deonicu istrčala za 11.45 sekundi. U polufinalu Ivana je ponovila isti rezultat, ali nažalost on nije bio dovoljan za finale, već je u ukupnom plasmanu zauzela 12. mesto.

Prethodni državni rekord na 100 m za mladje seniorke, bio je u vlasništvu Vukasave Đapić – 11.47 s, iz davne 1999. godine.

“Ne mogu da kažem da sam nezadovoljna, zato što sam prošle godine bila povredjena i uspela sam za godinu dana da se vratim, ostaje naravno žal za finale, ali biće bolje drugi put”, rekla je Ivana Ilić, čiji je trener nekadašnji uspešni atletičar, Emir Bekrić.

Pored Ivane, u istoj disciplini takmičila je i Katarina Vreta koja je svoje takmičenje završila u kvalifikacijama rezultatom 11.81 s.

Mirjana Dasović zauzela je 19. mesto u ukupnom plasmanu u bacanju kugle daljinom od 13.83 m.

PROČITAJTE VIŠE:

NOVO VIMBLDONSKO ČUDO: Srpski teniser Branko i talentovani Francuz u polufinalu juniora!

VIMBLDON ODBIO NOLETOV ZAHTEV: Najveći tražio sam jednu stvar, ali ni to nisu mogli da ispoštuju!

VILANDER VAN SEBE ZBOG NOLETA: Đoković ne samo da je najbolji teniser svih vremena, već je i najbolja verzija sebe ikada!

Izvor: Kurir
Foto: SAS

YOU MAY LIKE