Connect with us

Srbija

SVAKA ČAST, LJUDI: Srndać upao u prazan bazen na Tari, rendžer i turisti spasili uplašenu životinju (FOTO)

Published

on

Prilikom boravka na Tari nekoliko mladića i devojaka iz Beograda i Novog Sada tokom šetnje obalama Zaovinskog jezera naišlo je na srndaća zarobljenog u dubokom, praznom bazenu i odmah su obavestili nadležene rendžere koji su izašli na lice mesta.

„Pretpostavljamo da su srndaća napali psi lutalice i da je on u tako nezahvalnoj situaciji skočio u prazan bazen koji se nalazi ispred njega. Кad smo došli videli smo da je srndać bio vidno izmoren i potpuno malaksao. Spustio sam se merdevinama u bazen dubine oko pet metara i uz pomoć nekoliko mladića uspeli smo nesrećnu životinju da izvičemo napolje“, rekao je za RINU rendžer Žarko Đurić, koji je spasao srndaća.

Uplašenu životinju smestili su u obližnju štalu, kako bi se malo oporavila.

„Reč je o mladom srndaću, tek su rogovi počeli da mu rastu. Vrlo brzo se oparavio i za samo nekoliko dana vratio se u prirodu“, rekao je Žarko.

Spasavnje srndaća iz praznog bazenq na Tari / RINA

U tom području postoje tri velika bazaena, koja su se koristila za potrebe hidroelektrane, na dnu se nalazi dosta granja i pruća, tako je srndaća prvo spasilo čudo, a onda i sreća da naiđu turisti koji su pozvali nadležne.

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement