Connect with us

Amerika

SVAKA ČAST, “KRALJEVI”! Divac, Bogdan i Bjelica donirali respiratore i maske bolnicama u Srbiji!

Published

on

Igrači košarkaškog kluba Sakramento Kings, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica pridružili su se fondaciji Ana i Vlade Divac u pružanju pomoći tokom pandemije, donirajući preko potrebne respiratore, zaštitne maske i druga medicinska sredstva, kako bi pomogli opremanju bolnica i zdravstvenih ustanova koje pružaju intenzivnu negu ljudima koji su oboleli od COVID-19, pozitivne na koronavirus i visokorizične pacijente u njihovoj domovini.

“Inspirisani svima iz NBA lige i ljudima širom sveta koji pomažu onima koji su najviše pogođeni nastalom krizom, bilo mi je vrlo važno da doprinesem da do ljudi u domovini stignu sredstva koja mogu spasiti živote”, rekao je Bogdan Bogdanović.

“Želeo bih da se zahvalim hrabrim medicinskim radnicima koji svaki dan brinu o obolelima od COVID – 19. Siguran sam da ćemo zajedno ovo teško vreme, ubrzo ostaviti iza nas.”

“Supruga i ja smo ponosni što doniramo neophodna medicinska sredstava i tako pomažemo herojima na prvoj liniji fronta u borbi protiv COVID – 19 i što na ovaj način pomažemo i pacijentima, koji su u bolnicama”, rekao je Bjelica.

“Sada su zdravlje i zaštita prioriteti i čast nam je što ćemo pružiti pomoć ljudima u domovini.”

Fondacija Ana i Vlade Divac je osnovana 2007. i iza sebe ima više od 30 godina humanitarnog rada. Pored pomaganja izbeglicama i interno raseljenim licima, fondacija je uvek bila spremna da pruži podršku građanima Srbije u vanrednim situacijama poput trenutne, zdravstvene krize, COVID-19.

“Stravičan uticaj ove globalne pandemije je poražavajući i naša srca su sa svakom osobom koju je ova kriza pogodila”, rekao je Vlade Divac.

HUMANI “KINGSI”: Peđa Stojaković, Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović i Vlade Divac

“Naša fondacija prikuplja sredstva kako bismo pomogli ljudima da bolje žive i da najugroženijima obezbedimo bolju budućnost. Ana i ja smo počastvovani što se pridružujemo mojim kolegama iz Kings-a i što ćemo poslati respiratore, zaštitne maske i medicinsku opremu kako bismo pomogli herojima – zdravstvenim radnicima i pacijentima u domovini.”

Klub Sakramento Kings je oduvek bio velika, globalno porodica, i ova donacija je deo naših zajedničkih aktivnosti pod nazivom  “U ovome smo zajedno”. Želimo da što više pomognemo podršku tokom ovog, neočekivano teškog vremena.

Prošle nedelje, Sakrametno Kings fondacija objavila je da će donirati 250.000 dolara organizacijama iz lokalnih zajednica koje pružaju pomoć u hrani, osnovnim životnim namirnicama i druge vidove pomoći najugroženijim porodicama i pojedincima.

“Naš tim je takođe donirao 100.000 medicinskih, zaštitnih maski državnim i gradskim zdravstvenim institucijama za dalju distribuciju bolnicama i zdravstvenim ustanovama kojima oprema nedostaje. Prošlog meseca, klub Kings je udružio snage sa kompanijom Legends Hospitality  da bi zajedno donirali više od 2 tone gotove hrane Banci hrane Sakramento I Kancelariji za obrazovanje okruga Sakramento I tako pomogli pojedincima i porodicama pogođenim zatvaranjem škola.”, izjavio je Divac.

Za više informacija o akciji “U ovome smo zajedno” i aktivnostima za opšte dobro na Kings.com/Together.

Tekst: Serbian Times Foto: Sakramento Kings

Advertisement