Connect with us

Amerika

USKORO U ČIKAGU: Besplatno testiranje na koronu u Volgrinsu, rezultati gotovi za 5 minuta!

Published

on

Lanac prodavnica/apoteka Volgrins proširuje mrežu za testiranje na koronavirus na 15 novih lokacija u sedam država, uključujući Ilinois.

Volgrins će koristiti novi Abbott ID NOV COVID-19 test kako bi pacijentima omogućio brze rezultate na njihovim odabranim mestima. Abbott testovi daju pozitivne rezultate za samo pet minuta, a negativne u roku od 13 minuta.

Druge države u kojima će Volgrins otvoriti centre za testiranje su Arizona, Florida, Kentaki, Lujziana, Tenese i Teksas.

Ova akcija se priprema u saradnji sa američkim Odeljenjem za zdravstvo i ljudske usluge (HHS). Volgrins planira da dnevno testira do 3.000 ljudi na ovim dodatnim mestima, za koje se očekuje da se aktiviraju početkom ove nedelje.

Kompanija je saopštila da će odvojiti privremeni prostor na odabranim lokacijama, van prodavnica, gde će Volgrins farmaceuti nadgledati primenu COVID-19 testa.

Pacijenti će biti obavešteni o lokacijama putem sajta www.walgreens.com i i mobilne aplikacije.

Volgrins poručuje da će testiranje biti besplatno za pojedincea koji ispunjavaju kriterijume utvrđene u Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Pacijenti će morati unapred da se registruju kako bi zakazali termin za testiranje.

Izvor: ABC 7 Foto: Youtube

Advertisement