Connect with us

Srbija

NAJVEĆI APLAUZ ZA ANTIĆA VEČERAS U UŽICU: Građani se oprostili od svog velikana

Published

on

Večeras se, tačno u 20 časova, Užicem prolomio najglasniji aplauz od kada je uvedeno vanredno stanje zbog epidemije korona virusa. Zato jer je večeras grad na Đetinji aplauzom, pored medicinskih radnika koji se bore za živote ljudi, pozdravio i Radomira Antića, čoveka koji je svojim delima učinio da se Užičani osećaju ponosno.

Tužna vest juče je zatekla Užičane. Veliki fudbalski trener, njihov Radomir Antić, otišao je u legendu. Jedini čovek koji je vodio sva tri španska velikana, Real, Barselonu i Atletiko Madrid, kao i reprezentaciju Srbije, sa kojom se plasirao na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi i pobedio Nemačku u istorijskoj utakmiciu.

Njemu u čast, i potred epidemije, u centru grada na Đetinji biće postavljena knjiga žalosti u koju će građani moći da se upisuju od 9.aprila.

Radomir Antić rođen je u Banatu, ali se kao dečak doselio u Užice i uvek je svoj grad prikazivao u najboljem svetlu, ističući gde je odrastao.

„Gde god se nalazio na kugli zemaljskoj nikad nije zaboravio svoje Užice, svoju Slobodu gde je načinio prve fudbalske korake.“, kažu Užičani, koji će ga dugo pamtiti i pominjati.

Radomir Antić je nakon kraće bolesti preminuo u njegovom domu u Španiji.

Izvor/Foto: RINA

Advertisement