Connect with us

Srbija

STUDENT IZ TRSTENIKA PATENTIRAO UREĐAJ ZA ČISTIJI VAZDUH: Želi da pronalazak ostane u Srbiji

Published

on

U toku je patentiranje uređaja, a mladi pronalazač se nada da će mu se neko iz Srbije javiti i pomoći u realizaciji plana

Stefan Unić, student druge godine Visoke tehničke mašinske škole iz Trstenika, postao je poznat u svetu nauke otkrivajući uređaje koji imaju primenu u svakodnevnom životu.

Kako je saopštila Visoka tehnička mašinska škola, uređaji se smatraju “neutralizatorima zračenja koji čiste vazduh i atmosferu”.

“Personalizovani orgonit” je pronalazak za koji je Stefan dobio i ponude iz inostranstva, ali koje je odbio, kako se navodi, želeći da uređaj ostane u Srbiji.

S obzirom da je vazduh u Srbiji takav da ne može da se diše, mislim da bi ove uređaje trebalo imati u svakoj kući kako bi nas štitili od zračenja, čistili vazduh i atmosferu

U saopštenju piše da je u toku patentiranje uređaja, kao i da se mladi pronalazač nada da će mu se neko iz Srbije javiti i pomoći u realizaciji plana.

“S obzirom da je vazduh u Srbiji takav da ne može da se diše, mislim da bi ove uređaje trebalo imati u svakoj kući kako bi nas štitili od zračenja, čistili vazduh i atmosferu. Ovi uređaji su naučno dokazani još 1989. godine, samo ih je trebalo pronaći u polju nauke i osmisliti kako bi trebalo da izgledaju”, rekao je Stefan Unić.

Unić je nosilac domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, mentor je mladim naučnim timovima iz Srbije i koordinator raznih projekata.

IZVOR: N1 FOTO: Privatna arhiva

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement