Connect with us

Srbija

JOŠ JEDAN SVETAO PRIMER, MEŠTANI RENOVIRAJU SEOSKU ŠKOLU: Prikupljaju novac i pomažu u radovima dok su deca na raspustu

Published

on

Stanovnici sela Jarmenovci i roditelji ove škole u opštini Topola, pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava kako bi se obrazovna jedinica renovirala, dok će glavna škola u Donjoj Šatornji i opština učestvovaće sa 50 odsto u novcu

Davne 1909. godine u selu Jarmenovci sagrađena je nova školska zgrada, uz pomoć priloga ovdašnjih meštana. I baš kao pre sto godina, i sada je grupa meštana odlučila da pokrene akciju renoviranja škole, kako bi mališanima koji ovde pohađaju nastavu stvorili što bolje uslove za lepše detinjstvo.

„To je zgrada izdvojenog odeljenja naše škole. Imamo dva kombinovana odeljenja ukupno 13 učenika i jednu predškolsku grupu. Divni meštani i roditelji pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava kako bi se škola renovirala, a škola u Donjoj Šatornji i opština učestvovaće sa 50 odsto u novcu. Fantastičan je odziv građana, svako je dao koliko je mogao, neko novac neko će pomoći u radovima. Sada je raspust i za to vreme radiće se u školi tako da će dečicu sačekati potpuno obnovljene prostorije“, rekla je direktorka OŠ „Živko Tomić“, Marija Obradović.

Školska zgrada je poslednji put obnovljena 1984. godine kada je zamenjena krovna konstrukcija.

„Planirana je zamena stolarije, promeniće se i nešto nameštaja, urediće se spoljašnji toaleti, obnoviti grejanje. Ako ostane novca, prefarbaće se stolice i klupe, škola će dobiti nov izgled. Zamena stolarije koštaće oko 600.000 dinara i taj iznos podelićemo sa meštanima. Kupljen je i frižider jer je prethodni bio dotrajao“, izjavila je za TopPres direktorka ove škole.

Inače u ovoj školi nastavu pohađaju i deca okolnih sela Vojkovci i Manojlovci.

IZVOR: Glas zapadne Srbije FOTO: Facebook

Advertisement