Chicago
68°
Cloudy
6:34 am7:14 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 14mph SSW
Humidity: 61%
Pressure: 29.54"Hg
UV index: 3
SatSunMon
41/30°F
55/43°F
54/43°F

Published 8 months ago

By admin

STOP ZA BAJDENA: Sudija blokirao transrodne smernice Bele kuće za škole i učenike!

Savezni sudija je privremeno blokirao smernice Bajdenove administracije o rodnom identitetu i seksualnoj orijentaciji, koje su obezbedile da škole poštuju rodni identitet učenika u pogledu pristupa kupatilu i timskih sportova.

Grupa od 20 država, na čelu sa Tenesijem, tužila je Bajdenovu administraciju zbog novih smernica. Ovog meseca savezni sudija je presudio u njihovu korist.

Presudom je utvrđeno da je ova Bajdenova direktiva bila toliko značajna promena zakona – proširenje pola na seksualnu orijentaciju i rodni identitet – da je trebalo da prati formalni proces donošenja pravila, što nije.

Škole privremeno ne moraju da sprovode ovo novo tumačenje, što znači da mogu da postavljaju sopstvene parametre za transrodne toaletne i sportske politike.

Presedan

Odluka iz 2020. godine Bostok protiv Okruga Klejton utvrdila je da rodni identitet potpada pod seksualnu diskriminaciju, na koju će se Bajdenova administracija verovatno oslanjati u budućim sudskim bitkama po ovom pitanju.

U središtu slučaja Bostok protiv Okruga Klejton bila je diskriminacija pri zapošljavanju. Potpada pod Zakon o građanskim pravima, koji zabranjuje, između ostalog, bilo kakvu diskriminaciju na osnovu pola i zaposlenja.

Međutim, formulacije i propisi Bajdenovih smernica su drugačiji. Bajdenove smernice su posebna zabrana samo polne diskriminacije, druge kategorije nisu uključene.

Izvor: Daily Wire Foto: Angela Weiss/AFP

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
DIRLJIVA ISPOVEST ANE IZ ČIKAGA: Prešla je težak put da bi ostvarila svoje snove - postala majka i glumica (VIDEO)
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
GUDELJ JE 5 MINUTA BIO KLINIČKI MRTAV: Lekari spasili život srpskom fudbaleru, evo u kakvom je sada stanju!
OSNOVANA FONDACIJA "LUKA JOVOVIĆ": Za pomoć svima koji su izgubili voljene u saobraćaju, a nisu dočekali pravdu koju zaslužuju!
PONOS DIJASPORE: Srpkinja iz Las Vegasa proglašena za najlepšu tinejdžerku Amerike! (FOTO, VIDEO)
NASMEJAO SRBIJU DO SUZA: Kanađanin prvi put probao sarmu i kajmak i napravio neoprostivu grešku! (VIDEO)
UHAPŠEN OTAC MONSTRUM SA ZVEZDARE: Policija uhvatila muškarca koji je ćerku (8) držao u kadi!