Chicago, IL
75°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 38%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 6
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
73°F
68°F
63°F
63°F
61°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
64°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
54°F / 43°F

Published 2 years ago

By admin

ŠTO PRE UKINUTI SANKCIJE RUSIJI: Vrh Francuske vlasti uputio zahtev EU!

U nedelju je na najgledanijem francuskom informativnom kanalu BFMTV, gostovao Jordan Bardela, predsednik stranke Marine Le Pen, Nacionalno jedinstvo (RN). Govorio je o aktuelnim temama a voditelj ga je upitao šta bi uradio ove zime zbog aktuelne veoma teške energetske situacije, jer Rusija preti da će ukinut gas a veliki broj reaktora nuklearnih elektrana ne radi.

“Trebamo znati odakle dolazimo da bi znali gde idemo. Podsećam vas da je za vreme izbora za predsednika države, vi ste bili veoma brojni da nas kritikujete kada smo predočili veliku skeptičnost prema energetskim sankcijama, koje su bile odlučene od strane Evropske unije protiv Rusije, a gde smo mi bili uzdržani”, počeo je svoj odgovor prvi čovek stranke RN.

Jordan Bardela je dodao da im je to bilo prigovoreno tada. “Mi vidimo danas da su energetske sankcije, koje smo uveli Rusiji, mnogo više bolnije za narod Francuske, nego za Rusiju koja se danas davi u kešu”, nastavio je svoje objašnjenje gospodin Bardela i dodao da “budimo pragmatični. Sankcije služe samo da bogate rusku vlast. Gošća u studiju je napomenula da je privredni rast u Rusiji u padu za 6% na šta je Jordan Bardela odgovorio da je “trgovinski suficit Rusije je uvećan dva puta u odnosu na 2021.godinu. Zarada za ugljovodonik je porasla za 40%”.

Onda ga je voditelj upitao da li po njemu treba ukinuti sankcije Rusiji? Jordan Bardela je rekao da treba ukinuti energetske sankcije a ne one koje se tiču određenih poluga vlasti i koje su namenjene onome što čini da se rat nastavi. Voditelj je rekao da u to ulazi i energija i da Rusija finansira rat prodajom energenata Evropljanima. “Prestanite sa hipokrizijom, prestajemo da kupujemo naftu od Rusije. Kupujemo je od Indije koja se snabdeva iz Rusije i koja nam ga prodaje skuplje. Da li razumete da tu postoji problem?”, dodao je predsednik RN napominjući da veliki broj stručnjaka kaže da sankcije prema Rusiji samo bogate Rusiju i da se kao bumerang vraćaju Francuskoj.

“Da, ako Vladimir Putin zatvori gas, to će staviti Francusku ili Nemačku u veoma tešku situaciju. Ja mislim na o interesima Francuske”, završio je odgovor Jordan Bardela.

Izvor: SSUP Foto: Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE