Connect with us

Amerika

STIŽE POMOĆ: Amerika počela sa slanjem novih 1,1 miliona stimulativnih čekova!

Published

on

Uprava za unutrašnje prihode (IRS) objavila je raspodelu osme serije trećeg kruga stimulativnih čekova čiji je cilj pomoć u finansiranju Amerikanaca tokom pandemije koronavirusa.

Na putu je novih 1.1 milion stimulativnih čekova u vrednosti većoj od $2 milijarde.

Uprava za unutrašnje prihode (IRS) objavila je raspodelu osme serije trećeg kruga stimulativnih čekova čiji je cilj pomoć u finansiranju Amerikanaca tokom pandemije koronavirusa.

Maksimalni iznos za treću rundu je $1.400 za pojedince, odnosno $2.800 za bračne parove.

Od početka treće runde, poslato je 164 miliona isplata u vrednosti od $386 milijardi. Najnovija runda započela je obradu u petak, 7. maja, i imaće datum plaćanja 5. maj.

"Kao Amerikancu nije mi bilo svejedno da dođem u Srbiju. Ako me pitate da li je Srbija bezbedna, reći ću da itekako…

Posted by Serbian Times on Tuesday, May 4, 2021

Više od polovine građana Amerike uključenih u ovaj krug primiće uplate u obliku direktnih depozita. Ostali će dobiti papirne čekove poštom.

U najnovijem krugu, više od 585 hiljada isplata u vrednosti od preko $1.2 milijarde poslato je građanima koji ispunjavaju uslove, a za koje IRS nije imao sve potrebne podatke.

Čekovi su obuhvatili i više od 570 hiljada Amerikanaca koji su primili ’plus-up payments’. To su nadoknade građanima koji ranije nisu primili stimulativne isplate zbog nivoa prihoda na njihovoj poreskoj prijavi za 2019. godinu.

Kada su podneli poresku prijavu za 2020. godinu koja pokazuje da im je prihod pao ispod praga podobnosti, vlada je isplatila njihov novac.

IRS vrši plaćanja nedeljno. Ažuriranja o statusu Vaše stimulativne isplate možete pogledati putem opcije „Get My Payment“.

PROČITAJTE JOŠ:

ISTORIJSKI USPEH NAŠE NAUČNICE: Jedina Srpkinja u finalu najprestižnije evropske nagrade za “Životno delo”!

SRPKINJA OSVAJA KANADU: Naša glumica zaigrala u planetarno popularnoj seriji!

EVROPSKI AMAZON: Srbija deo prvog međunarodnog UNESKO rezervata biosfere! (FOTO)

Takođe, IRS dodaje da se sajt „ažurira jednom dnevno, obično preko noći“. Novih 1.1 milion čekova stizaće građanima u narednom periodu.

Da podsetimo, Poreska uprava je upozorila građane da imaju rok do 17. maja da saznaju da li ispunjavaju uslove za povraćaj poreza za 2017. godinu.

Izvor: Aktuelnosti.us Foto: Pexels

Advertisement