Connect with us

aktuelno

STIGLA POMOĆ IZ SAD: U Beograd dopremljeno 6.000 testova za otkrivanje koronavirusa

Published

on

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri objavio je u video poruci na Tviteru da je u Beograd stigao prvi deo pomoći Sjedinjenih Američkih Država Srbiji u vidu 6.000 testova za otkrivanje koronavirusa, a da je njegova želja da svaki od tih testova bude negativan.

“Drago mi je da mogu da saopštim da je u Beograd stigao prvi deo pomoći SAD, kao odgovor na poziv Vlade Srbije. Od početka krize SAD su adaptirale tekuću podršku Srbiji i nastavljamo dodatnu pomoć kako bismo ublažili efekete opasne pandemije i pomogli da se spasu životi građana Srbije”, rekao je Godfri.

Prema njegovim rečima, u partnerstvu sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, a putem USAID, obezbeđeno je 6.000 testova na koronavirus.

“Ova pomoć ide Ministarstvu zdravlja Srbije, koje će najbolje znati da iskoristi i moja iskrena želja je da se svaki od testova vrati kao negativan”, poručio je Godfri.

“Tokom naše zajedničke istorije, duže od jednog veka, pobeđivali smo mnogo jače neprijatelje i SAD će se zajedno sa Srbijom izboriti protiv koronavirusa”, predvideo je ambasador.

Godfri je ukazao da su testovi samo prvi deo dodatnih sredstava koje su SAD uspele da obezbede i biće mu drago da se uskoro obrati sa novim vestima o pomoći.

Godfri je ponovo zahvalio svima koji su mu izrazili saučešće i poslali poruke podrške, posle smrti oca od posledica koronavirusa.

“Do pobede”, poručio je Godfri.

IZVOR: Agencije FOTO: Tanjug/Ambasada SAD

Advertisement