Chicago, IL
54°
Clear
6:07 am7:33 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 10mph E
Humidity: 54%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
52°F
52°F
52°F
54°F
55°F
WedThuFriSatSun
64°F / 48°F
55°F / 45°F
54°F / 41°F
48°F / 39°F
54°F / 41°F

Published 2 years ago

By admin

STARI PREPISIVAČ: Bajden nosio “puškice” dok je odgovarao na pitanja o Putinu!

Američki predsednik Džo Bajden u ponedeljak je ismejan na društvenim mrežama jer su mnogi primetili da je koristio “puškice” dok je odgovarao na pitanja novinara o ratu u Ukrajini i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Bajden je u subotu boravio u Poljskoj, a njegova izjava u Varšavi da je ruski predsednik Vladimir Putin „ne može da ostane na vlasti“ privukla je veliku pažnju.

Upitan u ponedeljak o svojim primedbama koje su mnogi videli kao zalaganje za promenu režima, 79-godišnji predsednik se oslanjao na pripremljene kartice sa tekstom koje je držao u ruci, kako bi odgovorio na pitanja.

Istakao je da se nije izvinio zbog svojih komenatara i da oni nisu bile deo pripremljenog govora.

“To je više težnja nego bilo šta drugo. Ne bi trebalo da bude na vlasti. Ovakvi ljudi ne bi trebalo da budu na čelu zemlje, ali jesu. Činjenica je da jesu, ali to ne znači da ne mogu da izrazim bes zbog toga”, rekao je on dok je držao “puškice” u levoj ruci.

“Razgovarao sam sa ruskim narodom. Poslednji deo govora je bio razgovor sa ruskim narodom, govorio sam im šta mislimo”, rekao je on.

“Izražavao sam moralno ogročenje koje sam osećao prema postupcima ovog čoveka. Nisam govorio o promeni politike”, dodao je on.

Čini se da je Bajden očekivao i pitanje o francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i njegovoj reakciji, pa je i na to odgovorio. U Bajdenovim beleškama se može pročitati sledeće: “Da li ovo sada preti da pokida jedinstvo sa vašim saveznicima iz NATO-a?”. Odgovor glasi: “Ne. NATO nikada nije bio ujedinjeniji”.

Ovo nije prvi put da Bajden koristi “puškice” kada ima javne govore i nastupe. Koristio ih je i tokom kampanje, kao i prilikom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom 2021. godine. Koristio je kartice sa unapred pripremljenim tekstom i prilikom obilaska područja pogođenih uraganom Ida u Luizijani i kada je govorio pred novinarima na samitu G20 u Rimu.

Izvor: Nova.rs Foto: Printscreen YouTube / CBC News

YOU MAY LIKE