Connect with us

aktuelno

PETRUŠEV: Rusija ne bombarduje gradove kao SAD i NATO u Jugoslaviji

Published

on

Sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev rekao je da Rusija u Ukrajini ne bombarduje gradove kao što su to činile Sjedinjene Države i NATO u Jugoslaviji, Iraku i Avganistanu.

Nikolaj Patrušev je rekao da ruske snage ne bombarduju gradove i civilne objekte kao što su, kako je naveo, SAD i NATO činili u Jugoslaviji, Iraku ili Avganistanu, “nemilosrdno uništavajući stambena naselja sa hiljadama ljudi”, prenosi Tas.

Patrušev je na sastanku sa alžirskim kolegom Nuredinom Makrijem u Moskvi dodao da Rusija u Ukrajini izvodi udare, uključujući i one visokopreciznim oružjem, na velika uporišta, aerodrome i skladišta oružja i vojne opreme.

Patrušev je prethodno rekao da je situacija u Ukrajini samo jedna od tragičnih posledica nepromišljene i krvave politike Sjedinjenih Država, koje, kako je naveo, “programiraju Ukrajinu u antiruskom duhu već 30 godina”.

“Cilj Amerikanaca je, kao i u Drugom svetskom ratu, očigledan – da oslabe Evropu i nanesu maksimalnu štetu njenim odnosima sa Rusijom”, smatra Patrušev.

Izjavio je i da Rusija završava sa prikupljanjem dokaza o vojno-biološkim aktivnostima SAD u Ukrajini.

Izvor: RTS Foto: Wikimedia Commons

Advertisement