Chicago, IL
54°
Cloudy
7:06 am4:19 pm CST
Feels like: 48°F
Wind: 14mph S
Humidity: 84%
Pressure: 29.66"Hg
UV index: 0
2 am3 am4 am5 am6 am
52°F
52°F
52°F
54°F
54°F
SunMonTueWedThu
36°F / 25°F
39°F / 32°F
39°F / 27°F
39°F / 30°F
46°F / 36°F

Published 2 years ago

By admin

PETRUŠEV: Rusija ne bombarduje gradove kao SAD i NATO u Jugoslaviji

Sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev rekao je da Rusija u Ukrajini ne bombarduje gradove kao što su to činile Sjedinjene Države i NATO u Jugoslaviji, Iraku i Avganistanu.

Nikolaj Patrušev je rekao da ruske snage ne bombarduju gradove i civilne objekte kao što su, kako je naveo, SAD i NATO činili u Jugoslaviji, Iraku ili Avganistanu, “nemilosrdno uništavajući stambena naselja sa hiljadama ljudi”, prenosi Tas.

Patrušev je na sastanku sa alžirskim kolegom Nuredinom Makrijem u Moskvi dodao da Rusija u Ukrajini izvodi udare, uključujući i one visokopreciznim oružjem, na velika uporišta, aerodrome i skladišta oružja i vojne opreme.

Patrušev je prethodno rekao da je situacija u Ukrajini samo jedna od tragičnih posledica nepromišljene i krvave politike Sjedinjenih Država, koje, kako je naveo, “programiraju Ukrajinu u antiruskom duhu već 30 godina”.

“Cilj Amerikanaca je, kao i u Drugom svetskom ratu, očigledan – da oslabe Evropu i nanesu maksimalnu štetu njenim odnosima sa Rusijom”, smatra Patrušev.

Izjavio je i da Rusija završava sa prikupljanjem dokaza o vojno-biološkim aktivnostima SAD u Ukrajini.

Izvor: RTS Foto: Wikimedia Commons

YOU MAY LIKE