Chicago
39°
Partly Cloudy
6:51 am7:03 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 11mph S
Humidity: 58%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 1
WedThuFri
50/39°F
41/34°F
41/36°F

Published 12 months ago

By Antonije Kovačević

STAND-UP KOMEDIJA NA BALKANSKI NAČIN: Peđa Bajović nasmejao Čikago do suza! (VIDEO)

Stand-up komičar Peđa Bajović do suza je večeras svojim predstavom “Najbolji sat i kusur” nasmejao publiku u Čikagu. On je opravdao renome prvog komedijanta ove vrste na Balkanu, a bogami i poziv organizatora najvećeg svetskog festivala komedije “World Comedy Expo”, koji se ovih dana dešava u “vetrovitom gradu” na obali jezera Mičigen, gde je nastupio kao jedan od samo dva predstavnika Evrope.

U Compass Areni program je otvorila Bajovićeva koleginica Džulija Stojanova, Bugarka sa prebivalištem i zelenom kartom u Americi, koja je dobro zagrejala dlanove svojom duhovitom imigrantskom pričom o dolasku u Ameriku i prvim godinama provedenim u nekoj malenoj zabiti u državi Ohajo. Njen show je bio na engleskom, ali je “balkanska veza” proradila od starta tako da je program trajao duplo duže od predviđenog.

Kada je Džulija uz gromoglasne aplauze napustila scenu došlo je vreme za zvezdu večeri, Peđu Bajovića, za koga je voditelj programa Antonije Kovačević rekao da je “imao sreću ili nesreću da živi u skoro svim državama bivše Jugoslavije, tako da danas bez problema briljira u disciplinama: srpski humor, hrvatska šega, bosanski vic, crnogorska doskočica i mekedonska poskočica”.

U tom duhu Bajović je i vodio svoj nastup, uspešno se šaltajući sa dijalekta na dijalekat, od Čačka, preko Čapljine, do Čakovca, zapravo pripovedajući publici priču o svom odrastanju i životu, sve do Zagreba u kome danas živi.

Neprestano polemišući i komunicirajući sa publikom, stvorio je utisak da se sve dešava u nečijoj dnevnoj sobi. Prisno i urnebesno, Peđa Bajović je učiniop da sat i kusur (bogami pozamašan kusur) njegovog programa prolete za čas, kao i uvek kada se ljudi dobro zabavljaju.

Prethodnih dana on je oduševio američku publiku na rasprodanom nastupu u čuvenom čikaškom klubu “Laugh Factory”, u okviru “World Comedy Expo”, kao jedini naš stand-up komičar koji nastupa i na engleskom jeziku.

To mu, inače, nije i prvi put. Za 15 godina rada Peđa Bajović je nastupio na svim kontinentima, te bio finalista takmičenja “Najsmešniji čovek na svetu”.

Sa predstavom “NAJBOLJI’ SAT I KUSUR”, u kojoj se nalaze najbolje i najsmešnije fore iz njegove dugogodišnje karijere, Peđa će narednih dana nastupiti u Njujorku i Torontu.

Topla preporuka da odete, dobro se zabavite i na trenutak zaboravite aktuelne muke i dileme tipa: “hoće li biti rata” i “kolika će benzina poskupeti do sutra”?

Piše: Antonije Kovačević Foto/Video: Ivana Milano

YOU MAY LIKE

DŽEJ LO DOLAZI U BEOGRAD! Pevačica doleće privatnim avionom na proslavu srpskog milionera, dobiće 200.000 evra za dva sata!
MLADI NIŠLIJA POGINUO U AMERICI: Izgubio život u udesu, prijatelji prikupljaju novac da vrate telo u Srbiju! (FOTO)
“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)
PUSTINJSKI SRBI ČUVAJU VERU PREDAKA: A sve više Amerikanaca prima pravoslavlje u crkvi Svetog Save u Finiksu (VIDEO)
KO NE SLUŠA TIFU, SLUŠAĆE OLUJU: Bijelo dugme održalo koncert za pamćenje u Čikagu, pevali i oni koji ne govore srpski
“SAMO SKINI TO, MOLIM TE”: Milioner putnici u avionu ponudio 100.000$, pod jednim uslovom!
EKONOMSKI KOLAPS STIŽE U EVROPU: Sunovrat velike švajcarske banke izazvao paniku, preti nova kriza!