Connect with us

Amerika

VELIKI SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit udario voditelja Krisa Roka zbog neslane šale na račun njegove žene!(VIDEO, FOTO)

Published

on

Dodela Oskara, 94. po redu, održana je u Los Anđelesu, u čuvenom Dolbi teatru, a protekla je u znaku trijumfa Džejn Kempion kao najbolje režiserke, filma “CODA” kao najboljeg ostvarenja po glasovima američke Akademije. Najviše Oskara osvojio je film “Dina”, čak 6, ali je cela ceremonija protekla u znaku jednog incidenta – kada je glumac Vil Smit, dobitnik Oskara za najbolju mušku ulogu, ošamario voditelja programa Krisa Roka.

Vil Smit je, naime, primajući nagradu, iskoristio da odalami Krisa Roka, a sve zbog šale voditelja na račun frizure Smitove supruge Džade Pinket Smit, koju je nazvao “Dži Aj Džejn”, a koja je izgubila kosu jer pati od alopecije.

Smit je osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu Ričarda Vilijamsa, odlučnog oca koji je odgajao teniske šampionke Venus i Serenu Vilijams, u filmu “Kralj Ričard”. Sa suzama u očima, on je krenuo da siđe sa bine i u prolazio žestoko udario Roka, a onda nastavio da mu preti.

„Ne stavljaj moju ženu u tvoja j…ena usta”, vikao je Vil Smit Sedeći pored supruge.

Smit je kasnije u suzama uputio delimično izvinjenje zbog svog emotivnog izliva, ali se nije izvinio Roku. „Želim da se izvinim Akademiji, želim da se izvinim svim mojim kolegama nominovanima. Ovo je prelep trenutak”, rekao je on.

„Umetnost imitira život. Izgledam kao ludi otac’, rekao je Smit.

Kasnije uveče, policija Los Anćelesa je izdalao saopštenje u kojem se navodi da Rok nije podneo policijski izveštaj protiv Smita, ali da će policija, ako on to odluči, istražiti.

„Istražni organi LAPD-a su svesni incidenta između dve osobe tokom programa dodele Oskara“, navodi se u saopštenju.

Šokantna scena, emitovana uživo širom sveta, zaprepastila je i publiku uživo u Dolbi teatru i TV gledaoce.

Nakon što je Smit ošamario Roka otvorenom desnom rukom, Rok se zateturao i uzviknuo:

“Vau, Vil Smit me je upravo razvalio”.

Smit se, vidno emotivan, vratio do svog mesta u publici i povikao: “Držij ime moje žene dalje od tvojih je..nih usta.’

Sve je počelo kada je Rok pogledao Džadu, koja ima obrijanu glavu, i rekao: „Džada, jedva čekam (film) Dži Aj Džejn 2“, što je navelo glumicu da zakoluta očima. Pinket Smit se bori sa gubitkom kose otkako je dobila dijagnozu alopecije 2018.

Nakon što je dobio šamar, Rok je delovao šokirano i uznemireno dok je pokušavao da nastavi predstavljanje kategorije najboljeg dokumentarnog filma.

„To je bila najveća noć u istoriji televizije“, rekao je Rok, pre nego što se nespretno vratio na predstavljanje najboljeg dokumentarca.

Insajder iz produkcije dodele Oskara potvrdio je da sve viđeno nije bilo deo scenarija.

‘To nije trebalo da se desi. Bilo je stvarno”, potvrdio je.

Što se tiče ostalih najvažnijih Oskara, Džesika Čestejn („Oči Tami Fej“) osvojila je nagradu za najbolju glumicu. Ariana DeBose („Priča sa zapadne strane“) dobila je nagradu za najbolju sporednu glumicu, postavši prva obojena Queer žena koja je osvojila Oskara za glumu. Troj Kosur („CODA“) osvojio je nagradu za najboljeg sporednog glumca, što ga je učinilo prvim gluvim čovekom koji je osvojio Oskara za glumu.

VELIKANI SLAVE POLA VEKA REMEK-DELA: Paćino, Kopola i De Niro na dodeli Oskara

Na dodeli Oskara obeleženo je i 50 godina od premijere filma “Kum”, a na bini su se zajedno pojavili glavni akteri, glumci Al Paćino i Robert De Niro, te režiser Frensis Ford Kopola.

Tekst: Serbian Times/ Daily Mail Foto:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement