Chicago
70°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 80%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

SRPSKO ČUDO IZ BOGOTIĆA: Preslatki Despot zaigrao kolo, iako ima tek 15 meseci! (FOTO)

Iako ima tek 15 meseci, preslatki plavušan Despot ukrao je šou na svakoj manifestaciji u Bogatiću gde se pojavio sa svojim roditeljima, tetkom ili bakom i dekom.

Nedavno su održane dve manifestacije na kojima se igralo i pevalo i nema ko nije zapazio ovog veselog bebca.

-Jednostavno nema mira čim počne muzika. Nema šanse da sedi u kolicima ili da bude nekom od nas u naručju. Otima se, negoduje ako ga ne puštamo, a onda kreće njegov šou. Igra, trčkara, širi ruke, vrti glavicom, tapše rukicama – opisuje otac Braniša.

Malo u ritmu, pa u krug, levo-desno, sa osmehom i uzdignutih ručica “odigra” svojih pet minuta koliko traje folklorna koreografija. Za to vreme brižni baka i deka “na iglama” prate da se slučajno ne uhvati u kolo sa igračima i napravi opštu pometnju.

-Despot je živahno dete i reaguje na muziku i igru. Rano je krenuo i možda postane najbolji igrač folklora u našoj familiji – priča baka Zorica.

“Krv nije voda”, podseća na staru izreku deka Nebojša i pojašnjava da su on i baka Zorica u mladosti igrali u folkloru, otac Braniša i tetka Branislava su u četvrtoj deceniji i još su aktivni igrači u FA “Đido”, a jedino majka Ivana nikada nije zaigrala u kolu.

-U našoj Ulici Spasoja Jokića iz skoro svake kuće je bilo igrača, a iz naše sa Despotom sada ima čak troje – u šali priča deka Nebojša i dodaje da je naručio da je za unuka poručio izradu stare mačvanske narodne nošnje, šajkače i opančića kako bi “nastupi” najmlađeg igrača iz familije bili još atraktivniji.

PROČITAJTE VIŠE:

NAJBOLJI MLADI TRUBAČ GUČE: Mateja (11) ne ide u muzičku školu, talenat je nasledio od oca!

OBARAJU SVE REKORDE: Porodica Antić gaji 360 sorti paradajza, jedan plod i do 2 kilograma! (FOTO)

NEOSPORNI HEROJI: Nišlije oborile sopstveni rekord davanja krvi star 80 godina!

Izvor: Telegraf
Foto: Dragan Grujić

YOU MAY LIKE