Connect with us

Balkan

SRPSKI PATRIJARH, ROKER: Porfirije stihovima Džonija Štulića čestitao gradonačelniku Zagreba!

Published

on

Patrijarh srpski Porfirije, administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, uputio je čestitku Tomislavu Tomaševiću, gradonačelniku Grada Zagreba, u kojoj je, pored ostalog, izrazio želju da mandat novoizabranog prvog čoveka Zagreba bude ispunjen prosperitetom i blagostanjem za sve Zagrepčane, bez izuzetka.

”Neka bi Vama i svim Vašim saradnicima Gospod Isus Hristos podario mudrost, snagu i strpljenje da pravedno i istinoljubivo predvodite Zagreb i služite Zagrebu, na zadovoljstvo svih njegovih građana”, kaže se u čestitki Patrijarha, a prenosi Mitropolija na svom zvaničnom sajtu.

Čestitka patrijarha Porfirija gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću / Mitropolija zagrebačko-ljubljanska

„Svojevremeno je veliki zagrebački pesnik Branimir Džoni Štulić pevao kada Zagreb izranja iz sna, što me je podstaklo da izrazim nadu, koja je, uostalom, i nada svih žitelja ovog lepog grada, da je pred nama novo jutro koje će promeniti sve“, navodi se u čestitki.

Kandidat zeleno-leve koalicije „Možemo“ Tomislav Tomašević u nedelju je ubedljivo pobedio u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba.

Podsećamo, Serbian Times je već pisao o rokerskoj pozadini patrijarha Porfirija, o čemu možete pročitati u tekstu ispod:

Izvor: N1
Foto: Wikimedia Creative Commons, Printscreen YouTube / NOVA TV, 24 Vesti

Advertisement