Connect with us

Amerika

SRPSKI MEDIJI KRENULI TRAGOM SERBIAN TIMESA: Kako je Nebojša otišao preko okena i sa sinovima napravio imperiju (FOTO, VIDEO)

Published

on

Nakon što je Serbian Times pre nekoliko meseci pisao o porodici Nedeljković iz Ivanjice, ocu, dva sina i dedi koji su svoj „američki san“ ostvarili u Čikagu, našim putem su krenuli i drugi.

Tako su beogradska TV Prva i novinska agencija RINA prethodnih dana epitovali svoje priloge o Nebojši Nedeljkoviću, glavi porodice i vlasniku kompanija TNT Repair LLC i NN Trucking, koji je u obećanu zemlju došao pre 17 godina. Novinar priču o njemu počinje ovako:

“Sudbina ovog čoveka dokaz je da je sve moguće ukoliko ispred sebe imate jasan cilj, niste lenji i želite da napredujete. Izgovori u njegovom slučaju nisu postojali.”

Sve što mi je tada trebalo u Americi bilo je radno odelo i pidzama, jer ni za šta drugo vremena nisam imao. Samo rad, rad i rad.. do ostvarenja sna. Razmišljao sam ponekad i da se vratim u Srbiju, ali želja za uspehom bila je jača

-U Ivanjici sam imao svoj privatni biznis, a na nagovor prijatelja došao sam u Čikago. Prvih godina bio sam sam, bez porodice, bez pravih izvora prihoda. Radio sam sve, počeo da molerišem, onda bio konobar. Dani su se smenjivali da nisam znao ni koji je datum. Sve što mi je tada trebalo u Americi bilo je radno odelo i pidzama, jer ni za šta drugo vremena nisam imao. Samo rad, rad i rad.. do ostvarenja sna. Razmišljao sam ponekad i da se vratim u Srbiju, ali želja za uspehom bila je jača“, kaže Nebojša.

Nakon određenog vremena uspeo je da skupi dovoljno novca da kupi jedan kamion i počeo da vozi. U međuvremenu kupio je i staru kuću koju je renovirao, pa je tako sebi obezbedio još jedan posao. Svi su zvali Nebojšu  da preuredi i njihove domove. Posle je prodao kamion jer nije mogao stići i jedno i drugo, radio je prema preporuci i uspeo. U međuvremenu je u Ameriku doveo i sinove Nikolu i Bobana i tada izgradnja njihove firme počinje krupnim koracima da ide napred. Tri Srbina u sred Amerike uspela su da stvore veliku porodičnu kompaniju.

PORODICA NA OKUPU: Otac Nedeljko i sin Nikola

„Pokojna supruga im je dala blagoslov i obojica su bila pored mene. Na početku su radili sa mnom, ali posle su pokazali inicijtivu da žele još više i tako je nastala naša transportna firma i radionica za popravku kamiona.  Radili smo složno, po dogovoru i zato smo uspeli. Da bi zaokružili tu porodičnu priču kod nas u Čikago stigao je i moj otac Nedeljko. O njegoj vrednoći tek nema potrebe da se priča. Taj čovek iako je ušao u osmu deceniju, prvi dolazi na posao, a zadnji odlazi i zato mislim da su geni čudo. Oni stvaraju velike radnike“, priča Nebojša svoju životnu priču.

DELE RUČAK SA ZAPOSLENIMA: Radnici u firmi se tretiraju kao članovi porodice

Međutim, iako je u Americi napravio dobar posao on želi da se vrati u svoju domovinu. Stranu zemlju poštuje zbog svega što mu je pružila, ali svoju Srbiju bezrezervno voli. Kaže, vratiće se za desetak godina. U Ivanjici je kupio jednu staru kuću, preuredio je i naprvio apartmane i sve to sam – u radnom odelu.

VELIKI TRUD RAĐA VELIKI BIZNIS: Kompanije TNT Repair i NN Trucking pod jednim krovom

„Ljudi me pitaju, pa jel moraš baš ti da radiš. Ne moram, ali rad je napravio čoveka i zato ne mogu nikad da sedim besposlen i tako će biti dok sam živ. Moje omiljeno odelo je bilo i ostalo ono radno  “, poručuje ovaj vredni Ivanjičanin koji je ostvario svoj „američki san“.

TV prilog o vrednim Nedeljkovićima možete videti OVDE.

Izvor: Serbian Times/RINA/Prva TV Foto: RINA

Advertisement