Published 3 months ago

By Serbian Times

SRBIN U TRCI ZA PRESTIŽNU NAGRADU: Kompozitor iz Beograda kandidat za “Golden Trailer Awards” u SAD!

Kompozitor iz Beograda, Marko Lazić, nominovan je za nagradu “Golden Trailer Awards” koja se u nekoliko različitih kategorija dodeljuje svake godine u Los Anđelesu. “Golden Trailer Awards” se održava u Sjedinjenim Američkim Državama od 1999. godine i na ceremoniji se dodeljuju nagrade za filmske trejlere, saopšteno je danas.

Nagrade se takođe dodeljuju za najbolji rad u svim oblastima marketinga filmova i video igara, uključujući postere, televizijske reklame i druge medije u 108 kategorija.

Kako se navodi u saopštenju, prva ceremonija dodele Zlatnih trejler nagrada održana je 21. septembra 1999. u Njujorku i imala je 19. kategorija. Žiri su tada činili Kventin Tarantino, Stiven Vuli, Džef Kliman i Dejvid Kaminou (iz Miramaksa). Organizacija događaja je preseljena u Los Anđeles 2002. godine. Značajni članovi žirija tokom predhodnih godina su bili Pedro Almodovar, Džoi Sagal, Ben Stiller, Benisio Del Toro, Glen Clouz i Bret Retner.

Marko je svojom muzikom koja je upotrebljena u remasterizovanom trailer-u za film „Rambo – First Blood“, iza koje stoji produkcijska kuća „Lionsgate„, nominovan u kategoriji najbolja digitalna akcija – “best digital action category”.

PROČITAJTE VIŠE:

Pored ovog dostignuća, Markova muzika je plasirana kroz kampanje vodećih svetskih filmskih i TV produkcijskih kuća i naslova poput Paramountovog „Star Trek Discovery“ serijala, „World of Warcraft Shadowlands“ video igre, i mnogih drugih TV emisija i serija širom sveta. Marko ima potpisane ugovore i piše muziku za nekolicinu renomiranih svetskih izdavača među
kojima su „Universal Music Group“, „Exodus Music“, „Ghostwriter Music Group“.

„Golden Trailer Awards“ će se po 21. put dodeliti 29. juna u „The Orpheum Theatre“ u Los Anđelesu.

POVEZANE TEME:

FESTIVAL “RAVANELIUS” U ZNAKU JUBILEJA: 50 godina Škole za muzičke talente u Ćupriji! (FOTO)

MESTO GDE SUNCE IZLAZI DVA PUTA: Jedinstven prirodni fenomen u Lepenskom Viru! (FOTO, VIDEO)

ZNANJE ZA MEDALJU: Učenici iz Srbije osvojili zlato i srebro na Olimpijadi iz fizike u Nemačkoj!

Izvor: N1
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE