Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

RAME UZ RAME SA OPROM I DIKAPRIOM: Srpkinja dobitnica prestižne svetske nagrade za preduzetništvo! (FOTO)

Dragana Terzić je mlada preduzetnica, vlasnica turističke agencije iz Prijepolja, koja je inovativnim i kreativnim turama koje su skoncentrisane na turističke potencijale zapadne Srbije napravila značajan pomak u turističkoj privredi.

Sredinom maja ove godine njena agencija nagrađena je Evropskom nagradom putovanja za 2023. godinu kao najpouzdanija turistička agencija za razvoj kulturnog turizma u Zlatiborskom okrugu. Međutim, ovih dana stiglo je još jedno priznanje kojim retko ko u Srbiji može da se pohvali.

-U februaru sam nominovana za Brainz 500 Global nagradu, a pre nedelju dana saznala sam da sam među dobitnicima Crea Global Award 2023. Ova nagrada se svake godine dodeljuje onima koji su prepoznati po svom preduzetničkom uspehu, dostignućima i posvećenosti pomaganju drugima. U prethodnim godinama, neki od dobitnika bili su Mark Rendolf, Opra Vinfri, Džesika Alba, Mel Robins i Leonardo Dikaprio. Ovo priznanje ima poseban značaj za mene i osećam se ponosno što sam deo ovog izuzetnog i inspirativnog društva”, kazala je za RINU Dragana Terzić.

Inače, Dragana se istakla osmišljavanjem jedinstvenih tura u zapadnoj Srbiji među kojima je najpopularnija „off roud tura” kvadovima koja kreće od manastira Mileševe, obilazi se džamija u Hisardžiku a potom kreće uspon na najviši vrh Katunić, visok 1734 metra i završava se u Sopotnici.

Zanimljiva je i gastro tura koja je prezentovala kuhinju prijepoljskog kraja kroz tradicionalan jela Srba i Bošnjaka koji na ovim prostorima žive jedni sa drugima što daje poseban pečat i šarm i ostavlja jedinstven utisak svima koji ovde dođu.

Mlada Prijepoljka uveliko osmišljava i kulturne ture koje smatra važnim delom turističke ponude Zapadne Srbije.

-Posebno me raduje što ćemo u narednom periodu predstaviti novi turistički proizvod koji će oživeti kulturu i tradiciju prijepoljskog kraja kroz nezaboravne večeri folklora”, kazala je Dragana.

POVEZANE TEME:

ZNANJE ZA MEDALJU: Učenici iz Srbije osvojili zlato i srebro na Olimpijadi iz fizike u Nemačkoj!

FESTIVAL “RAVANELIUS” U ZNAKU JUBILEJA: 50 godina Škole za muzičke talente u Ćupriji! (FOTO)

MESTO GDE SUNCE IZLAZI DVA PUTA: Jedinstven prirodni fenomen u Lepenskom Viru! (FOTO, VIDEO)

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE