Connect with us

aktuelno

SRBIN OSUJETIO TERORISTIČKI NAPAD U BEČU: Iz zatvorske ćelije razbio mrežu terorista iz Čečenije

Published

on

Srpski državljanin je u dojavi ukazao na Čečena koji je u zatvoru, navodeći da je i nakon presude ostao privržen ideologiji Islamske države

Jedan državljanin Srbije razotkrio je i osujetio planove za izvođenje terorističkih napada u Beču, piše bečki dnevnik “Esterajh”.

List navodi da je policija na osnovu anonimnog poziva ušla u trag dvojici Čečena koji su navodno nameravali da izvrše teroristički napada na bečku Božićnu pijacu “Kristkindelmarkt” i centralni trg Štefansplac i dodaje da je centralna ličnost u toj akciji srpski državljanin, zatvorenik u Hirtenbergu.

Kako navodi list, policija je na osnovu dobijenih informacija sprovela akcije prisluškivanja telefona i praćenja osumnjičenih, a prikupljeni podaci su učvrstili sumnju.

Najpre su uhapšena dvojica Čečena, od kojih je jedan sportista koji se bavi borilačkim veštinama, a potom se ušlo u trag još jednom njihovom sunarodniku koji se nalazi u zatvoru zbog podrške Islamskoj državi, odnosno zbog terorističkog udruživanja.

Prema pisanju bečkog dnevnika, srpski državljanin je u dojavi ukazao na Čečena koji je u zatvoru, navodeći da je i nakon presude ostao privržen ideologiji Islamske države.

Ovde možete pročitati neke od već objavljenih priča na našem portalu:

DEDA LUKE DONČIĆA ŽIVI NA KOSOVU: “Srce mi je puno što je neko naš iz sirotinje krenuo put slave. Jedina mi je muka za koga da navijam”

DEDA MRAZE, NE ZABORAVI MENE I MOGA BATU: Dunja (3) živi u kosovskoj enklavi, ima samo jednu igračku i puno želja

“ŽELELI SMO DA UČINIMO NEŠTO VELIKO”: Poslodavac iznenadio zaposlene bonusom od 10 miliona evra, njihova reakcija je posebna priča

IZVOR: Agencije/S.I. FOTO: Pixabay

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement