Connect with us

sport

ĐOKOVIĆ NAJBOLJI TENISER U PROTEKLOJ DECENIJI: ATP lista petorice najuspešnijih

Published

on

Kako je navedeno, Đoković je ostvario je najveće uspehe u protekloj deceniji ostavivši iza sebe Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Marija i Stana Vavrinku, koji su se našli među prvih pet u ovom poretku ATP

Srpski teniser Novak Đoković izabran je za igrača decenije u izboru Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), saopšteno je na sajtu te organizacije.

Kako je navedeno, Đoković je ostvario je najveće uspehe u protekloj deceniji ostavivši iza sebe Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Marija i Stana Vavrinku, koji su se našli među prvih pet u ovom poretku ATP.

PREPORUKA ZA ČITANJE: KAKO JE ALEKSANDAR DOHVATIO ZVEZDE IZ CRNAČKOG GETA: Imigrant odrastao u limenoj prikolici, među makroima i dilerima, danas je jedan od najvećih magova marketinga u SAD!

Đoković je osvojio ukupno 61 titulu, 15 na grend slemova, četiri sa završnog mastersa i 29 sa turnira serije 1.000. 

Novak je u jednom trenutku objedinio titule sa sva četiri najveća turnira, prvi je teniser koji je trijumfovao na svim mastersima, a u pet navrata godinu je završavao kao prvi na svetu.

Nadal je u prethodnoj deceniji osvojio 48 titula, od kojih 13 grend slemova, 20 mastersa, a na prvoj poziciji je na kraju godine bio četiri puta.

Federer je trijumfovao na 42 turnira, osvojio šest titula na najvećim turnirima, dve na Završnom mastersu sezone, dok je na masters turnirima 12 puta podizao pehar.

Mari je u prethodnoj deceniji osvojio 32 pehara, od čega tri na grend slemovima, jedan završni masters i deset masters turnira.

Dva puta je bio olimpijski šampion, a jednom je godinu završio kao prvi na ATP listi.

PREPORUKA ZA ČITANJE: U ČIKAGU UMRO POSLEDNJI BEOGRADSKI GOSPODIN: Čudesni život Bobe Bojovića (95) – vek proveden pored kraljeva, predsednika, maršala, udbaša i mafijaša!

Vavrinka, koji se našao na petom mestu u prošloj deceniji, podizao je pehar 15. puta, tri na grend slemovima i jedan masters.

Đoković je pre nekoliko dana proglašen za najboljeg u protekloj deceniji, u izboru specijalizovanog sajta tennis.com.

IZVOR: Agencije FOTO: ATP

Advertisement