Chicago, IL
61°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 13mph SSW
Humidity: 56%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
61°F
61°F
61°F
63°F
64°F
MonTueWedThuFri
64°F / 48°F
66°F / 61°F
66°F / 50°F
59°F / 45°F
57°F / 41°F

Published 11 months ago

By Serbian Times

“SRBIJA PROTIV NASILJA”: Danas novi protest u Beogradu!

U Beogradu će biti održan četvrti po redu protest “Srbija protiv nasilja”. Okupljanje će početi u 18 časova ispred Doma Narodne skupštine i, prema najavama organizatora, trajaće do 22 sata.

Prema najavama, most Gazela ovaj put neće biti blokiran, a deo opozicionih stranka najavio je da će tokom današnjeg protesta napraviti “prsten oko RTS-a” i poručio da ne odustaju od ranije iznetih zahteva.

“Krenućemo sa trga ispred Narodne skupštine ka RTS-u, i to Bulevarom do Pravnog fakulteta i Takovskom do javnog servisa. Napravićemo prsten oko RTS-a zato što je to servis svih građana Srbije”, rekao je ranije šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Aleksić je pozvao građane da na skup ponesu po jedan cvet kao simbol borbe protiv nasilja, mržnje i podela, ali i kao simbol tuge.

Zahtevi protesta su momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a zbog, kako su rekli, emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju.

Zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića.

PROČITAJTE VIŠE:

ČIKAGO SINOĆ ISPRATIO SELMU NA VOZ: Željko Bebek održao čas iz rokenrola i bacio Bregoviću rukavicu u lice! (VIDEO)

DANICA CRNOGORČEVIĆ OTKRIVA ZA SERBIAN TIMES: Trudna sam, čekamo četvrto dete!

“SRBIJA JE BOLJA ZA ŽIVOT OD AMERIKE!” Branka i Milan su rođeni u Čikagu ali su nedavno ostavili sve i došli da žive u Beograd! (VIDEO)

Izvor: RTS
Foto: Protest Srbija protiv nasilja / Nova.rs / Goran Srdanov

YOU MAY LIKE