Chicago
70°
Clear
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 1mph ESE
Humidity: 69%
Pressure: 30"Hg
UV index: 0
FriSatSun
79/61°F
73/59°F
75/61°F

Published 5 days ago

By Serbian Times

AMERIKANCI SE ZALJUBILI U IVANJICU: Dženifer i Džonatan postali Dragana i Jovan! (VIDEO)

Poštenje, dobrota, pravednost i veliko srce srpskog naroda podstaklo je američki par Dženifer i Džonatana da u Prilikama kod Ivanjice zasnuju svoj dom i prelaskom u proslavnu veru dobiju nova krštena imena – Dragana i Jovan. Srbiju su prvi put posetili novembra 2020. godine kada su se zaljubili u prirodne lepote naših krajeva, ali i oduševili gostoljubivošću koju naš čovek nosi u srcu, prenosi Infoliga.

Kao pripadnici mormonske crkve u državi Njujork Dženifer i Džonatan su bili veoma aktivni, međutim pravi mir i utehu našli su u pravoslavlju.

Njihova ljubav prema Srbiji i pravoslavlju počela je, kako kažu, 2020. godine kada su došli u posetu prijatelju i ostali pozitivno iznenađeni načinom na koji ih je porodica prijatelja ugostila u svojoj kući “kao svoju decu”.

“Ja poštujem iskrenost i odvažnost srpskog naroda, prija mi gostoljubivost ovih ljudi.” rekao je Džonatan.

Par je ispričao da svoje slobodno vreme provodi sa prijateljima sa kojima posećuje kafiće. Ono što su posebno istakli je činjenica da zbog načina života u Americi nisu imali mnogo vremena jedno za drugo, te da je dolazak u Srbiju i prelazak u pravoslavlje idealan način da se ponovo povežu.

“Večeri provodimo sa prijateljima, posećujemo kafiće i način života nam je opušteniji nego u Americi zato što je tamo tempo jako ubrzan, pa nismo imali vremena ni za prijatelje ni za porodicu” kaže Džonatan.

Presudan trenutak u njihovim životima bio je susret sa sveštenikom Aranđelom Petrovićem koji odlično govori engleski i koji ih je detaljno upoznao sa pravoslavljem. Kako kažu, po dolasku u Srbiju osetili su se ispunjeni toplinom i duševnim mirom, te je to bio znak da žele da se krste u pravoslavnoj crkvi.

“Kada sam se doselila u Srbiju videla sam da ljudi brinu o svojim delima, a ne samo o rečima, da se maksimalno trude da žive sa verom, to je meni bilo interesantno, osećala sam se dobro i odlučila da budem deo zajednice”, kaže Dženifer

Prema rečima sveštenika Priličke crkve, Aranđela Petrovića, susret sa ovim američkim parom bio je zaista nesvakidašnji.

“Prvi susreti nisu upućivali na to da će da postanu pravoslavni hrišćani. Došao sam kod njih kući i video da imaju na zidu ikonu Svetog Đorđa, pa sam im ispričao da je ta porodica koja im je prodala kuću slavila Svetog Đorđa” rekao je sveštenik.

Prvo je Dženifer izrazila želju da se krsti, nakon nje i Džonatan, a otac Aranđel im je predložio da se krštenje obavi u danu kad se slavi Sveti Đorđe iz razloga jer je ta kuća proslavljala taj dan kao svoju slavu.

Iako im deluje jako komplikovana gramatika srpskog jezika, Dženifer i Džonatan naš jezik aktivno uče otkad su stigli jer, kako kažu, žele u potpunosti da se poistovete sa svojim novim okruženjem. Svoj mir i duhovno utočište našli su u Srbiji gde će emotivnu vezu krunisati i brakom.

PROČITAJTE VIŠE:

ČIKAGO SINOĆ ISPRATIO SELMU NA VOZ: Željko Bebek održao čas iz rokenrola i bacio Bregoviću rukavicu u lice! (VIDEO)

DANICA CRNOGORČEVIĆ OTKRIVA ZA SERBIAN TIMES: Trudna sam, čekamo četvrto dete!

“SRBIJA JE BOLJA ZA ŽIVOT OD AMERIKE!” Branka i Milan su rođeni u Čikagu ali su nedavno ostavili sve i došli da žive u Beograd! (VIDEO)

Izvor: Telegraf
Foto: Infoliga

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)