Connect with us

aktuelno

SRBIJA PLAKALA ZA DR. LAZIĆEM I PEVALA “MARŠ NA DRINU”: Poslušajte aplauze i poslednje reči legendarnog lekara! (VIDEO)

Published

on

Građani Srbije ispunili su sinoć poslednju želju doktoru Miodragu Laziću i odali mu počast pesmom “Marš na Drinu”, koja se čula sa mnogih prozora i balkona širom zemlje.

U svojoj poslednjoj poruci doktor Lazić, čuveni srpski hirurg i lekar niškog Kliničkog centra, koji je preminuo nakon velike borbe sa opakim virusom, tražio je da bude ispraćen uz zvuke pesme “Marš na Drinu”.

POslušajte bkako su ga ispratile njegove Nišlije…

Otac urgentne medicine, čovek koji je spasio mnogo života tokom ratnih 1990-tih je poslednje trenutke života proveo priključen na respirator.

Njegov prijatelj, sa kojim je doktor Lazić bio u kontaktu u poslednjim časovima života, preneo je juče njegove poslednje reči, svojevrsnu oporuku:

“Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor Urgentnog centra dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara.

Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv, bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim.

Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu 4 godine, za vreme NATO bombardovanja. Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica.

ČASNO DO KRAJA: Iako bolestan, dva meseca pred penziju, Doktor Lazić se borio do kraja

Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv, bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim

DR Miodrag Lazić

Svi su mi govorili da se sklonim ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda, zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek.

Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macane, drage moje sestre koje ste mi uvek verovale, zbogom.

Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: Budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka, a gore na onoj strani, jednoga dan, bićemo ponovo zajedno.

U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav.

Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom “Marš na Drinu”.  

Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda.”

Slava mu!

Dragi čitaoci, da bi shvatili kakvog smo čoveka izgubili, pogledajte ratnu ispovest doktora Miodraga Lazića, koju je svojevremeno dao RTS-u:

Izvor: Serbian Times/Kurir Foto: Youtube

Advertisement