Connect with us

Srbija

PANTOMIMOM PROTIV KORONE: Pogledajte sjajni kratki film najpoznatijeg srpskog pantomimičara (VIDEO)

Published

on

Najpoznatiji srpski majstor pantomime, Marko Stojanović, objavio je kratki igrani film pod nazivom “Pantomimom protiv korone”.

Marko, koji je svojevremeno bio i direktor kultnog beogradskog Doma Omladine, povodom ovog dela obratio se javnosti sledećim rečima:

“Dragi prijatelji,

Svako želi svojim znanjem i umećem da doprinese ovoj borbi protiv korona virusa Kovid-19. Najveću bitku sigurno vode lekari i svi zdravstveni radnici i na tome smo im večno zahvalni. Takođe smo svesni da su i novinari, fotoreporteri, snimatelji takođe u prvim redovima da istinito, tačno i pravovremeno nas izveste. Hvala.

Nismo svi lekari, ali svako može da pomogne pre svega svojim disciplinovanim ponašanjem u skladu sa njihovim preporukama i merama države i da edukuje sebe i druge, ali na osnovu pravih i proverenih informacija.

I mi želimo da damo svoj skroman doprinos na način na koji to jedino umemo. Iskoristili smo deo osnovnih preporuke naših stručnjaka, Vlade, Svetske zdravstvene organizacije i Ujedinjenih nacija i uobličili ih u kratki film. To je bio i zadatak konkursa koji su Ujedinjene nacije raspisale kao izazov kreativcima u borbi protiv virusa Kovid-19. Na tom konkursu smo učestvovali ispred Svetske organizacije pantomimičara sa ovim filmom, ali sa potpisima na engleskom jeziku, kaže Marko Stojanović i dodaje da je film snimljen u izolaciji, poštujući sve mere i preporuke.

On ističe i da je film snimljen za Svetsku organizaciju pantomimičara u ”kućnoj radinosti” i sa veoma ograničenim tehničkim sredstvima koja su im bila na raspolaganju.

Pored glumca i reditelja Marka Stojanovića, kao autori su navedeni i snimatelj i montažer Filip Stojanović, student druge godine Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, odsek filmska i TV kameru, a kompozitor je bio Boris Mijatović, takođe student FDU, odsek Snimanje i dizajn zvuka.

Uživajte u filmu…

Tekst: Antonije Kovačević Foto/Video: Youtube/Filip Stojanović

Advertisement