Connect with us

Srbija

SRBIJA DOČEKUJE NOVU 2020. GODINU: Bogat muzički program na gradskim trgovima, gosti spremni za najluđu noć

Published

on

Srbija je najprivlačnija gostima iz regiona: Iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Grčke, Severne Makedonije

Građani i gosti iz inostranstva dočekaće novu 2020. godinu na centralnim gradskim trgovima širom Srbije uz vatromet i poznate izvođače različitih generacija i muzičkih pravaca.

Na platou ispred Narodne skupštine u Beogradu nastupiće Kiki Lesendrić i Piloti. Stanovnike glavnog grada Srbije i sve njegove goste u novu godinu će uvesti Lepa Brena, a po ukusu novijih generacija, nastupiće Maja Berović.

Proslavu 35 godina postojanja, uz kvartet i hor, Bajaga i Instruktori će nastaviti i tokom novogodišnje noći u Novom Sadu. Nastupiće i popularna beogradska grupa Artan lili i di-džej Mahmut Orhan iz Turske.

Posetioci Zlatibora dočekaće 2020. godinu na Kraljevom trgu uz Miroslava Ilića.

Nišu će nastupiti Željko Samardžić, u Čačku čuvena pulska grupa Atomsko sklonište, a u Kragujevcu Riblja čorba.

Na trgu ispred Kulturnog centra u Leskovcu novogodišnji koncert će održati Željko Vasić.

Piroćanci će na centralnom gradskom trgu slušati Gocu Tržan.

Boru će nastupiti Tropiko bend.

Bivši pevač grupe Miligram Alen Ademović zabavljaće Subotičane, a bivši član Bjelog dugmeta Alen Islamović Somborce, uz novosadske pankere iz grupe Lav hanters.

I ove godine, čelnici pojednih gradova su odlučili da novac koji bi bio potrošen na organizaciju javnog dočeka, preusmere u humanitarne svrhe. Tako će biti u VranjuNovom PazaruŠapcu i Vršcu.

SVE SPREMNO ZA DOČEK Gostima iz regiona Beograd najprivlačniji

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da je Srbija spremna za doček Nove godine i kapaciteti su skoro popunjeni.

Ukazuje da je interesovanje za Srbiju sve veće.

Prema njenim rečima, Srbija je najprivlačnija gostima iz regiona: Iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Grčke, Severne Makedonije

Ono što se razlikuje u odnosu na ranije godine, više je turista iz Kine, Nemačke, Rusije…

Marija Labović kaže da se inostrani turisti najčešće odlučuju za Beograd, Zlatibor, Vrnjačku Banju, Sokobanju i ostale gradove.

Govoreći o deviznom prilivou od turizma, Labovićeva kaže da NBS ima podatak za prvih deset meseci ove godine  iznnosio je milijardu i 167 miliona evra, što je sedam odsto više nego prošle godine.

Kaže da najviše novca troše turisti iz BiH, Velike Britanije, Švajcarske, Nemačke i Austrije.

IZVOR: RTS FOTO: Pixabay

Advertisement