Connect with us

Srbija

SRBI PRVI NA SVETU PREPEŠAČILI OBIM ZEMLJE U HUMANITARNE SVRHE: “Pruži korak” aplikacija prikupila 50 miliona dinara za decu obolelu od raka

Published

on

Već u prvim danima Nove godine saopštiće koliko je novca prikupljeno i kada počinje gradnja Roditeljske kuće u Beogradu. Do tada, ukoliko niste, instalirajte aplikaciju i neumorno pešačite

“Pruži korak” – tako se zove aplikacija koju je dovoljno da instalirate i da samo koračanjem pomognete da se izgradi Roditeljska kuća za porodicu dece obolele od raka. Koraci se preračunavaju u novac i za sada je prikupljeno 50 miliona dinara! Biće više, jer akcija traje do Nove godine.

U oktobru smo postali prva država u svetu čiji su građani prepešačili obim planete Zemlje u humanitarne svrhe.

Prijatelji i volonteri Nacionalne organizacije roditelja dece obolele od raka pešačili su od Niša do Beograda. Cilj je bio da korake pretvore u novac neophodan za izgradnju Roditeljske kuće. Mnogi su tada instalirali aplikaciju “Pruži korak” i počeli češće i više da pešače.

“Baš zbog toga što se toliko ljudi mobilisalo na šetnju, što se pešadija regrutovala, tako verna ekipa, sponzori, donatori, koji sponzorišu korake su to prepoznali kao nešto što je odjeknulo, tako da je to uzročno-posledična veza”, kaže Bogdan Stevanović.

I Tamara i Bogdan su se nadali da mogu da nas pokrenu, ali i sami su iznenađeni velikim interesovanjem. Pojedini su sumnjali da nas preko aplikacije neko prati, drugi da novac neće otići gde treba.

“Mnogo je lepo kada imaš samopouzdanje, savest, kada znaš da radiš pravu stvar iz pravih razloga i znaš da sve ono što si pokrenuo i zašto si pokrenuo, da će otići u svrhu gde je namenjeno. Nadam se da pošto smo probudili toliko ljudi, da smo probudli i poverenje u njima”, ističe Tamara Klarić, volonterka NURDOR-a.

Već u prvim danima Nove godine saopštiće koliko je novca prikupljeno i kada počinje gradnja Roditeljske kuće u Beogradu. Do tada, ukoliko niste, instalirajte aplikaciju i neumorno pešačite.

IZVOR: RTS FOTO: Printscreen/RTS

Advertisement