Connect with us

Srbija

SRBI KRSTILI MOST NA KOSOVU PO PREDSEDNIKU SAD: Nad Gazivodama osvanuo “Trampov most“!

Published

on

Natpis “Trampov most” osvanuo je u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku što im je “doneo mir“, javlja KoSSev. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o tome.

Prema trenutno dostupnom video i foto materijalu, koji se deli preko društvenih mreža, transparent da je most Trampov je razvučen preko lukova mosta. Na samom putu na mostu se nalazi i još jedan transparent na kojem takođe na engleskom piše “Predsedniče Tramp, kosovski Srbi Vam zahvaljuju što ste doneli mir“.

Da se transparenti zaista i nalaze na mostu, za KoSSev su potvrdili čitaoci koji se nalaze u Brnjaku.

Portal Kosovo onlajn istovremeno je objavio video snimak na kom se vidi da je i na brani jezera okačen transparent na kom piše “Trampovo jezero” (Lake Trump).

S druge strane, u kratkoj izjavi za KoSSev, gradonačelnik Zubinog Potoka, Srđan Vulović, rekao je da nema saznanja o ovoj inicijativi, te da zbog privatnih obaveza nije trenutno u Zubinom Potoku.

Brnjački most preko jezera Gazivode jedan je od zaštitnih znakova opštine Zubin Potok, a nalazi se na međi Kosova i Metohije i centralne Srbije.

Viseći most neuobičajenog izgleda za ovaj gorštački krajolik sa dva visoka bela luka, dužine oko 120 metara, među Kolašincima poznat je kao Ljubičićev most – čuvenog generala nekadašnje JNA u SFRJ Nikole Ljubičića koji je dao inicijativu za gradnju ovog mosta.

ALBANCI BESNI: Most nad jezerom jutros osvanuo sa natpisom

KoSSev podseća i da je u jednom od brojnih intervjua nakon potpisivanja sporazuma u Vašintonu, specijalni izaslanik predsednika Trampa za mirovne pregovore Beograda i Prištine, Ričard Grenel, komentarisao da je u žaru rasprave o tome da li u sporazumu Gazivode treba da bude oslovljeno tako ili po albanskom pozivu “Ujman“, u šali predložio da se i jezero nazove Trampovo jezero.

Izvor: Kossev Foto: Kosovo Online

Advertisement