Connect with us

Srbija

SRAMNA PRESUDA: Novopazarac više od 30 godina pomaže ljudima i zbog toga završio na sudu! (VIDEO)

Published

on

Dobrotvor iz Novog Pazara Hido Muratović može da se pohvali sa 50-ak kuća koje je podigao u svom dosadašnjem humanitarnom radu za siromašne porodice iz predela Peštera, Golije i Rogozne.

Ipak, pomoć koju godinama nesebično pruža dovela ga je pred sud i to, kako je naglasio, zbog lažne optužbe osobe kojoj je darivao ogrev i odeću!

Sve je počelo kada je pre pet godina posetio ženu koja je živela sama u devet kvadrata.

“Iz sažaljenja prema njenom životu sam joj kupio pet metara drva i garderobu, ali posle tri godine ona me je tužila zato što nisam hteo da joj napravim kuću”, objašnjava gospodin Muratović, koji se od 2015. godine sudi sa Hasimom Gusinac, pišu Sandžačke novine.

Ovo je Hasima Gusinac zvana Car iz Tutina,kojoj sam iz sažaljenja prema njenom životu 2015.god. obezbedio ogrev – drva 5…

Posted by Hido Muratovic on Friday, January 15, 2021

Dodaje da je njen advokat napravio tužbu zbog koje je ostao bez teksta, prvi put za svojih 60 godina života.

“Pune tri godine obilazim sud. Sudija me kaznio 53.000 dinara za tu lažnu tužbu u kojoj piše da se delimično usvaja tužbeni zahtev tužitelje Gusinac Hasime, po kome me obavezuju da na osnovu pričinjene štete za uništenu drvenu građu isplatim pomenuti iznos”, kaže nesrećni čovek, čiji slučaj potvrđuje poznatu izreku da “dobro delo nikada ne prođe nekažnjeno”.

Presuda od 53.000 dinara je poništena na Višem sudu u Novom Pazaru, ali je u sljedećoj odlučeno da Hido ipak treba da plati oko 6.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ:

SEOSKA UČITELJICA IDOL ĐACIMA: Ružica svako jutro loži vatru i najmlađe dočekuje ispred škole (FOTO)

DOBRI LJUDI POSTOJE: Od prodaje svojih knjiga obezbedio paketiće deci na Kosmetu!

MILOSAVLJEVIĆI STALI NA NOGE: Poplava im odnela 17 konja, ali vredan rad se ipak isplatio! (FOTO)

Muratović naglašava da mu ne pada na pamet da plati kaznu.

“Mnogo sam uradio za ovu državu a da mi se ovako vraća. Ranili su moju dušu i porodicu, napali su božije amanete koje nosim 30 godina, ali sam ja sačuvao dušu i obraz”, napominje Hido.

Izvor: Sandžačke novine Foto: Facebook / Hido Muratović

Advertisement