Chicago, IL
48°
Clear
6:39 am5:29 pm CST
Feels like: 43°F
Wind: 9mph S
Humidity: 58%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
11 pm12 am1 am2 am3 am
45°F
43°F
41°F
41°F
41°F
WedThuFriSatSun
57°F / 39°F
48°F / 34°F
36°F / 23°F
39°F / 34°F
55°F / 37°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

SLABO OPRAVDANJE: Hrvati tvrde da su ‘ubij Srbina’ skandirala ‘dva-tri deteta’!

Prethodnih dana čitav region je potresla stravična scena sa utakmice mlađih kategorija u futsalu u Hrvatskoj. Deca iz splitskog kluba koji se takmičio u Sarajevu skandirala su “Ubij Srbina” svojim vršnjacima, dok to nije bio i jedini incident jer su članovi ekspedicije kluba iz Beograda napadnuti u hotelu.

Zbog ovog međunarodnog skandala oglasio se i trener i vlasnik kluba iz Splita, objasnivši da to nije skandirala čitava grupa?

“Za vreme utakmice video sam da su dva-tri moja deteta od sedam i osam godina povikala uzvik sa snimka i odmah sam reagovao, došao do dece i opomenuo ih, što su čuli i roditelji iz Škole fudbala T6 Nika. Izvinili smo se, što su roditelji i prihvatili, sve je trajalo svega par sekundi”, rekao je trener splitskog kluba za “Slobodnu Dalmaciju” i poručio da je sa kolegom iz Beograda u jako dobrim odnosima i da će i dalje ove odnose održavati.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

“Pre svake utakmice deci smo napomenuli pravila ponašanja i kodeks našega kluba, s kojima su oni upoznati. Od dece smo očekivali svakakve nestašluke, ali ovako nešto nismo, niti mi kao klub decu učimo takvim stvarima. Nakon prolaska grupe, plasirali smo se u dalje takmičenje i sastali se s drugom ekipom iz Beograda, koja je bila s nama u hotelu, ispali smo sa turnira nakon odigranih penala”, dodao je trener mladih Splićana uz poruku da je taj meč odigran u prijateljskoj atmosferi bez ikakvog incidenta.

Osudio je bilo kakav govor mržnje i nasilje, dodavši da je razgovarao sa kolegama o radu sa mladima i kako sprečiti da govore takve užasne stvari.

“Mi kao klub nikad nismo i nikad nećemo našu decu poticati na takvo što. Učimo ih da su sva deca jednaka i da nema mesta mržnji u sportu. Možemo pomagati u odgoju dece u sportskom duhu onoliko koliko oni provode vremena s nama. Nudimo naše iskreno izvinjenje svim našim sportskim prijateljima iz država bivše regije. Trudićemo se da se ovako nešto nikada ne ponovi”, zaključio je on.

POVEZANE TEME:

NAPAO BIVŠU SUPRUGU NOŽEM I GOVORIO DA JE ISUS: Nemačka policija usmrtila rastrojenog Hrvata

PRESTAO DA SE JAVLJA NA TELEFON: Marcela Brozovića tužio klub koji se zove po njegovom kafiću!

NAPAD NA SVETINJU: U Vukovaru porušeni spomenici na srpskom groblju!

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen

YOU MAY LIKE