Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 28°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 54%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
34°F
32°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 36°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

IZJAVOM O SMRTI CIVILA IZAZVAO BES: Savetnik Volodimira Zelenskog podneo ostavku!

Savetnik ukrajinskog predsednika Oleksij Arestovič jutros je predao svoju ostavku Volodimiru Zelenskom…

Arestovič je svojom izjavom izazvao negodovanje javnosti nakon napada na Dnjepar. Arestovič je i ranije bio poznat kao osoba koja je sklona kontroverznim izjavama u kojima se direktno ili nedirektno sukobljava sa zapovednicima Oružanih snaga Ukrajine, lokalnim političarima itd.

Ovoga puta je buru izazvao svojim obraćanjem u kojem je izjavio da je raketu iznad grada oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana te da se projektil zbog toga nekontrolisano srušio. Malo je reći da je takva izjava u velikom delu ukrajinske javnosti izazvala bes, užas i ogorčenje.

Posebno je zanimljiv argument na kojem je Arestovič izgradio svoju verziju događaja: “Moj prijatelj, bivši oficir protivvazdušne odbrane, hodao je ulicom u trenutku pogotka. Rekao mi je da je 100% čuo dve eksplozije i da je prvu identifikovao kao rad protivvazdušne odbrane. Do sada nije pogrešio. I bio je siguran da je projektil oboren.” Nakon te izjave, gradonačelnik Dnjepra Boris Filatov opisao je Arestoviča kao “samoljubivog skota”.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Osim toga, pozvao je Službu sigurnosti Ukrajine i protivobaveštajnu službu da odgovore na izjave savetnika.

Komentar je izazvao bes u Ukrajini, što je navelo Arestoviča da se izvini.

“Nudim svoje iskreno izvinjenje žrtvama i njihovoj rodbini, stanovnicima Dnjepra i svima koji su bili duboko povređeni mojom pogrešnom verzijom razloga zašto je ruska raketa pogodila stambenu zgradu”, napisao je na Fejsbuku.

Na Telegramu je naveo: „Napisao sam pismo ostavke. Želim da pokažem primer civilizovanog ponašanja. Fundamentalna greška, pa podnošenje ostavke.”

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da je stambeni kompleks u Dnjepru pogodio ruski projektil “H-22” za čije presretanje Kijev tvrdi da nema opremu.

POVEZANE TEME:

GRENEL OTVORENO: Nema pomaka dok SAD ne izvrše pritisak na Kurtija!

PAO ŠEF KOZA NOSTRE: Prvi čovek ozloglašene mafije uhapšen na Siciliji!

PIJANI KAPETAN OŠTETIO TRI SPLAVA: Upravljao neispravnim brodom u alkoholisanom stanju

Izvor: Blic
Foto: Printscreen YouTube / RuCz Subs

YOU MAY LIKE