Chicago, IL
57°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 54°F
Wind: 13mph S
Humidity: 85%
Pressure: 29.42"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
55°F
55°F
54°F
55°F
57°F
WedThuFriSatSun
34°F / 21°F
46°F / 32°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 2 years ago

By admin

SKUPA I OPASNA ODLUKA: Bajden vraća hiljade proteranih ilegalnih imigranata u SAD!

Američki predsednik Džozef Bajden odlučio je da milioni ilegalnih stranaca u Sjedinjenim Državama nisu dovoljni, zbog čega je angažovao međunarodnu organizaciju da pronađe još imigranata koje će dovesti u zemlju.

Bajdenova administracija objavila je u ponedeljak da je Radna grupa za ponovno okupljanje porodica angažovala međunarodnu organizaciju da pronađe ilegalne imigrante, uglavnom iz Centralne Amerike, i vrati ih u Sjedinjene Države.

Administracija tvrdi da je program osmišljen kako bi se ponovo ujedinile migrantske porodice koje su razdvojene na južnoj granici pod strogom politikom “nulte tolerancije” bivšeg predsednika Donalda Trampa.

“Svesni smo da ove porodice ne možemo ponovo učiniti potpuno celim. Ali želimo da učinimo sve što možemo da ih vratimo na put ka boljem životu”, rekla je Mišel Brane, izvršna direktorka administrativne radne grupe za ponovno okupljanje porodice.

Program se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije.

Brane je rekla da se od početka rada radne grupe ponovo okupilo oko 50 porodica, ali da ostaje još 1.000 do 2.000 porodica koje treba locirati. Brane krivi Trampovu administraciju za poteškoće pri reunifikaciji porodica.

Bajdenova administracija nije objasnila zašto je ponovo okupljenim porodicama dozvoljeno da ostanu u Sjedinjenim Državama umesto da budu proterani nazad u svoje zemlje.

Nova radna grupa predsednika Bajdena tražiće porodice dece u zemljama uključujući Gvatemalu, Honduras, Meksiko i Brazil. Međunarodna organizacija za migracije će tim migrantima pomoći da dobiju pasoše i druge putne dokumente sa kojima će se vratiti u Sjedinjene Države.

Кada stignu u SAD, administracija će im dati radne dozvole, boravak od tri godine i usluge podrške.

Program dolazi u vreme kada Sjedinjene Države imaju više imigranata nego bilo koja druga država na svetu. Iako je većina imigranata u zemlji legalna, Istraživački centar Pew otkrio je da je 23% od 40 miliona imigranata koji žive u SAD ilegalno.

Južna granica doživela je nalet ilegalnih prelazaka otkako je predsednik Bajden stupio na dužnost 2021. godine. Slabi zakoni o sprovođenju imigracije i javni pozivi na popustljivost za prelazak granice doprineli su prilivu.

Od administracije nema informacija o ukupnim troškovima programa ponovnog ujedinjenja za američke poreske obveznice.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Law Enforcement Today
Foto: Printscreen YouTube / CNBC Television

YOU MAY LIKE