Connect with us

aktuelno

I AMERIKA TUGUJE ZA DUDOM: Greg Popović se potresnim rečima oprostio od legendarnog srpskog trenera! (FOTO)

Published

on

Odlazak Dušana Ivkovića je jednako pogodio sve iskrene zaljubljenike u igru pod obručima. Prvi put se na Balkanu u ovom trenutku nismo podelili na Srbe i Hrvate.

Jednako se tugovalo u Zagrebu, Beogradu, Splitu, Sarajevu, LJubljani… Duda je bio Jugoslavija, ali i širom Evrope i sveta. Poslednji u nizu su krenuli da se oglašavaju oni koji žive preko okena, gde je košarka i izmišljena. Ruku na srce, to je i normalno s obzirom na vremensku razliku.

Legendarni NBA stručnjak i trener San Antonija Greg Popovič biranim rečima oprostio se od Dušana Dude Ivkovića.

“Dušan Ivković je bio ikona u svetu košarke. Imao je karakter veći od života, bio je izuzetan gospodar igre. Moje vreme provedeno s njim, u Evropi ili u SAD, uvek je bilo ispunjeno trenucima oduševljenja i upijanja znanja kao od nikog drugog. Moje saučešće Neni i njegovoj porodici tokom ovog teškog perioda”, napisao Greg Popovič, a preneo njegov klub San Antonio.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković poručio je da će doživotno biti zahvalan Dušanu Ivkoviću.

“Počivaj u miru! Želim svim mladim košarkašima, koji se bore za jedno skromno mesto u svetu košarke, da imaju sreću kao što sam je i ja imao i da sretnu čoveka kao što je Dušan Ivković. Doživotno zahvalan!”, napisao je Stojaković na Instagramu.

Od Dude su se tokom jučerašnjeg dana oprostili brojni evropski klubovi, Partizan i Efes, kao i Saša Obradović, Dino Rađa, Jure Zdovc, Aleksandar Đorđević, Vasilis Spanulis…

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen Twitter @spurs

Advertisement