Connect with us

Amerika

SKORO 2.000 MILIJARDI DOLARA: Donji dom kongresa SAD usvojio novi paket pomoći!

Published

on

Donji dom američkog Kongresa usvojio je paket pomoći za otklanjanje posledica pandemije korona virusa od 1.900 milijardi dolara, ali samo uz glasove demokrata, i zakon sada treba da ide u gornji dom, Senat.

Posle više sati rasprave zakon, koji je zatražio predsednik SAD Džo Bajden, usvojen je sa 219 glasova za, prema 212 protiv.

Demokrate su navele da posustala ekonomija i izgubljenih 500.000 života Amerikanaca traže i dalje brzu i odlučnu akciju i prebacivali su republikancima da su u raskoraku s javnošću koja pozitivno gleda na tu pomoć. Republikanci smatraju da je zakon suviše skup i da su sredstva loše usmerena.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Tekst zakona će biti upućen u Senat iduće nedelje.

Predstavnica demokrata Maksin Voters rekla je da je srećna zbog ovog zakona i poručila republikancima da bi trebalo da budu deo toga, ali da ukoliko nisu, demokrate idu bez njih, prenosi Beta. Republikanci smatraju da je suviše novca u paketu pomoći i da je malo namenjeno za obrazovanje kako bi se omogućilo da se ubrzo otvore škole. Smatraju da je u planu za pomoć puno poklona demokratskim zajednicama i saveznim državama gde su na vlasti demokrate.

Demokrate imaju većinu u Zastupničkom domu, ali Senat je podeljen na 50-50 sa potpredsednicom Kamalom Harris koja deluje kao odlučujući glas.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Izvor: Radio Slobodna Evropa
Foto: Pixabay

Advertisement