Chicago, IL
64°
Sunny
6:08 am7:31 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 8mph E
Humidity: 34%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
61°F
57°F
52°F
52°F
50°F
TueWedThuFriSat
70°F / 61°F
66°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F
54°F / 41°F

Published 3 years ago

By Antonije Kovačević

(VIDEO) SKUP ROMANTIKA U ČIKAGU: Ljubav uživo, bez aplikacija, prštalo od slika i poezije, konzul oduševljen!

U petak je u poznatom čikaškom restoranu “016” održano pesničko-slikarsko-muzičko veče, a povod je bio rođendan poznate srpske umetnice Gordane Nenadović.

Ovaj sada već tradicionalni događaj privukao je ljude koje ne možete često da vidite na mestima na kojima se okuplja srpska zajednica u Čikagu – umetničko, boemsko društvance koje voli da čuje lepe stihove, da uživa uz evergrin melodije i podseća se nekih starih dobrih vremena.

Za te nostalgične melodije bili su zaduženi bardovi dobrog štimunga, Bane i Nebojša, a u pauzama nezaboravnih pesama sa njihovog repertoara stihove Desanke Maksimović, Ljiljane Stojanović i Sergeja Jesenjina su recitovali Tamara Vesna, direktorka Srpske televizije, Ivana Milano, vlasnica kompanije Chicago Events, i domaćin večeri Antonije Kovačević, urednik Serbian Timesa, koji je nasmejao prisutne poredeći negdašnje i današnje, moderne načine komunikacije i iskazivanja ljubavi.

Među gostima je bio konzul Republike Srbije u Čikagu Milan Varadinović, koji je izrazio zadovoljstvo atmosferom koja je vladala u restoranu “016”:

-Gospođu Gordanu poznajem još iz vremena kada sam službovao u Vašingtonu, reč je o jednoj hrabroj i posvećenoj ženi, tako da mi je bilo zadovoljstvo da se odazovem njenom pozivu. Ovo su divna druženja koja bi trebalo češće praktikovati. Nama koji smo odrasli u neka druga vremena, koji volimo da slušamo dobru muziku, stihove, da razgovaramo i družimo se, nedostaju ovakvi događaji, istakao je konzul Varadinović.

Slavljenica, slikarka Gordana Nenadović, bila je presrećna što je njen rođendan još jednom okupio romantične duše kakva je, kako kaže, i ona:

VODITELJ PROGRAMA I SLAVLJENICA: Antonije Kovačević i Gordana Nenadović

Protekla godina je za sve nas bila veoma teška, a u mom slučaju možda i najteža u životu, godina u kojoj sam shvatila koliko je duša nešto što može da nas izleči i može da nas uništi, jer naše misli su te koje kreiraju naš karakter, našu sudbinu. Svi koji smo preživeli tu borbu i pobedili imamo razloga za slavlje, da našim dušama poklonimo malo vremena za uživanje i da nadoknadimo ono vreme koje smo proveli jedni bez drugih. Večeras slavimo život! Nadam se da će ovo naše sada već tradicionalno druženje još dugo opstati, na radost svih nas koji volimo umetnost i lepe stvari, za koje u realnom životu, na žalost, ima sve manje vremena, zaključila je Gordana Nenadović.

Gosti su te večeri imali prilike da pogledaju i izložbu Gordaninu slika i da se dive talentu ove hrabre žene, koja je u godini za nama vodila bitku života, bitku sa zloćudnim tumorom, i pobedila na kraju.

A nama je na kraju ostalo da se složimo s tim da srpskoj i balkanskoj zajednici u Čikagu definitivno nedostaje više ovakvih događaja, s dušom.

Piše: A.K. Foto: Saša Lukić

YOU MAY LIKE