Connect with us

aktuelno

SKANDALOZNO IŽIVLJAVANJE NAD SRPSKIM MLADIĆIMA NA KOSOVU: Policija ih privela zbog majica, evo šta je na njima pisalo…

Published

on

Dvojicu mladića srpske nacionalnosti priveli su pripadnici specijalne policije u blizini Zubinog Potoka, zbog toga što su imali majice sa natpisom “Nema predaje” ispisanim preko karte KiM u bojama zastave Srbije, javio je dopisnik RTS.

– Ispitivali su ih, maltretirali, oduzeli su im majice, naterali ih da majice pocepaju u policijskoj bazi Brnjak i pošto su im uzeli izjave napisali su im prijave pod izgovorom da izazivaju rasnu i nacionalnu mržnju – preneli su RTS-u srpski izvori na severu KiM.

O privođenju dvojice Srba izvestili su i mediji na albanskom u Prištini, pozivajući se na svoje izvore, ali se policija u Prištini još nije oglasila tim povodom.

Na više lokacija u severnom delu Kosovske Mitrovice juče i prethodnih dana izlepljeni su plakati sa natpisima protiv odluke vlasti u Prištini da od 1. avgusta počne preregistracija vozila sa srpskim tablicama sa početnim slovima gradova na KiM i o nevaženju srpskih ličnih karata.

Na plakatima piše “Nema predaje, srpska lična karta ostaje”. Prethodnih dana vidljivi su bili plakati “Nema predaje, KM ostaje”.

Izvor: RTS/Kurir Foto: Kosovo online

Advertisement