Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 4mph E
Humidity: 55%
Pressure: 29.97"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
61°F
61°F
59°F
61°F
61°F
MonTueWedThuFri
82°F / 63°F
82°F / 63°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
68°F / 59°F

Published 2 years ago

By admin

OVO JE DIJAMANT VREDAN 27 MILIONA EVRA KOJI SU UKRALI PINK PANTERI: Srpski pljačkaši macolom razbili vitrinu i odneli dragulj!

Petočlana banda kradljivaca dijamanta Pink Panter, za koje se sumnja da su mahom sa naših prostora, ukrali su žuti dijamant, jedini na svetu i to na sajmu umetnosti TEFAF u Holandiji, koji vredi neverovatnih 27 miliona evra, prenosi portal Ad.nl.

Skupoceni dijamant nalazi se na ogrlici, a pripada Džoelu Arturu Rozentalu (79) jednom od najvećih i najcenjenijih dizajnera nakita na svetu.

– Ukradena ogrlica je sa žutim dijamantom kanarinca. Ovo je najveći i najvredniji kamen sajma. Međutim, sajam umetnosti i antikviteta nije hteo ni da potvrdi, ni da demantuje ovaj izveštaj – prenosi ovaj holandski portal.

PLEN PINK PANTERA: Vredna ogrlica sa najređim dijamantom na svetu FOTO: TWITTER/GESTOLEN COLLIER

Istoričar nakita Martijn Akerman za Ad.nl rekao je da je Džoelov nakit ima jedinstven stil i prodaje se širom sveta za više miliona evra.

– Ogrlica je stara nekoliko godina. Ovo je druga, retka ogrlica od bisera sa smaragdima, između kojih visi žuti dijamant u obliku jastuka. Ovaj izuzetno redak komad napravljen je u potpunosti u indijskom stilu i izgleda da je prvobitno namenjen arapskim prinčevima – rekao je istoričar nakita.

On je naveo i da je plen vredan vrtoglavih 27 miliona evra.

– Rozentalova ogrlica, koja se naziva i “Faberge našeg vremena” imala bi ukupnu vrednost od 27 miliona evra. Ovo je dijamant apsolutno vrhunskog kvaliteta – kaže Akerman. Istoričar nakita da pljačkaši ne mogu da plen prodaju u originalnom izdanju, već da će morati da ga “iseckaju”.

– Žuti kamen je prelep i pitanje je šta razbojnici nameravaju da urade sa tim. Svi komadi koje ovaj zlatar prikazuje pažljivo su dokumentovani, a ukoliko bi kradljici svoj plen prodali u prvobitnom stanju, brzo bi upali u nevolju – kaže on i nastavlja:

– Sumnja se da su pljačkaši toga svesni, pa se ne isključuje mogućnost da će ga iseći na komade i pokušati da dobiju određenu sumu novca, koja svakako neće biti mala.

Podsetimo, pljačka se dogodila još 29. juna na sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Holandiji, a tamošnji istražitelji sumnjaju da je banda Pink Panter učestvovala u akciji, i da su osumnjičeni mahom sa naših prostora. Prema operativnim saznanjima, holandska policija ima saznanja da su u akciji konkretno učestvovali Srbi.

Izvor: Kurir Foto: Twitter, Mirror

YOU MAY LIKE